sâmbătă, 2 februarie 2008

Limitele democratiei

Trebuie sa intelegem ca democratia este scumpa si ca are limitele sale, care de multe ori frizeaza ridicolul unei societati in schimbare lenta/tranzitie catre... ceva!
Cazul punerii in afara legii a CNSAS, nu trebuie sa ne mire, chiar daca dulaii de ocazie ai democratiei romanesti (presa si bagatorii de seama, clienti fideli ai sticlei de ecran!), au sarit ca fripti...Societatea civila a inceput sa se arate, asa hulita si pusa la zid de aceiasi dulai, trezindu-se dintr-o letargie impusa de statutul de paznic al democratiei dar, finantata de unii si altii, pe care in fapt, ii reprezinta aceasta societate civila, vizibila doar la Bucuresti.
Ceea ce au reusit doua dintre elementele tristului sistem tortionar din Romania comunista, cuplul Voiculescu-Andon, nu trebuie sa ne mire prea mult, Romania este tara in care totul este o marfa, inclusiv justitia, care se cumpara pe bani! Punerea in afara legii a CNSAS este confirmarea statului mafiot, guvernat de structuri piramidale bine cizelate, probabil schimburile 3-4, din cadrele de nadejde ale "complexului" securisto-comunist. Joaca de-a democratia din Romania este ca cea a cainelui din lesa, "baieti va jucati in limita lesei, adica noi hotaram cata lungime de cordon liber va lasam!".
Cum a fost posibil ca o lege organica sa fie distrusa de "cainii" democratiei romanesti adunati in CurteaConstitutionala? Simplu, oamenii lui Iliescu si gastile din jurul acestuia, si-au implantat peste tot oamenii de incredere, care lovesc direct la comanda orice tinta, hartuind practic alte gasti care cica sunt la putere. Joaca de-a puterea, a fost straniu definita de primul presedinte -geolog al tarii "invins de structuri". Cum a reusit el sa colaboreze cu structurile nu ne-a lamurit nici pana azi....!
Iacata cum, intr-un sistem democratic balcanic, elementele statului totalitar securisto-comunist detine toate parghiile de putere in stat si, dupa bunul lor plac, in limitele realei democratii, distrug pe oricine li se impotriveste sau care, indrazneste sa le "scurme" in trecutul tenebros si tortionar. Adevarul despre securitate se va afla la sfantul asteapta, cum si despre actualii guvernanti, care distrug destine si valori, nu se va stii vreodata din care structura a vechiului regim fac parte. Este practic o lupta intre "diviziile" trecutului, adaptate pietei de consum, care confirma ca democratia este foarte scumpa, deci costisitoare, iar societatea, saraca in felul ei, poate fi oricand o marfa si in acelasi timp, o imensa masa de manevra care, odata la 4 ani, confirma "gastilor", puterea, in numele careia ei isi bat joc de noi...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Perfect adevarat . Unde ne sunt securistii post decembristi ? Cine a instaurat in romania coruptia de tipul :
1. PIATA DE INFLUENTA
2. CARTEL DE ELITE
3. OLIGARHI SI CLANURI
4. MOGULI OFICIALI .....cine oare ?
Cine este principalul vinovat ? ...nimeni altul decat Iliescu care a dat unda verde infiintarii acestor structuri care lupta impotriva propriului popor .
Cine a adus minerii in Bucuresti ? Iliescu ! De ce ? frica de o democratie reala .
S-a luat vreo masura impotriva domniei sale care se face vinovat de imensele distrugeri , lovire si alte violente impotriva unor persoane nevinovate ? violente care sau transformat si in cazuri de decese ? De ce oare ?
Intamplator a fost sa fiu de fata si nimeni nu ma poate mintii asupra a tot ce am vazut . Am lucrat in Bucuresti pana in nov 1990 .
Singura solutie inca o revolutie !

nicolaenicu