miercuri, 9 aprilie 2008

Pensionariada, editia de primavară

Într-o ţară dominată numeric de pensionari, consideraţi de către politicieni drept o masă de manevră electorală ieftină, ultimele ieşiri la rampă ale acestora, post-summit NATO, sunt demne de menţionat şi chiar, remarcat. Faptul că, pensionarii încep să înţeleagă mersul vremurilor şi parcă nu se mai lasă păcăliţi cu sacoşa de "materii prime" pentru cozonacul de Paşte care, le-a marcat anii electorali în spiritul iliescian şi le-a cultivat curentul unei populaţii întreţinute ("noi vă dăm câte ceva, vă păcălim.. iar voi ne votaţi!"), partidul de 15%, chiriaş fără forme legale în Palatul Victoria, a patentat şi el cu vîrf şi îndesat, prostirea pe faţă a cetăţenilor de vârsta a treia...
Din ciclul, securiştii noştri sunt mai tari decât ai lor, trebuie spus că mărirea punctului de pensie a avantajat cel mai mult pe torţionarii şi servitorii comunismului şi ai urmaşilor acestuia, cocoţaţi în funcţii înalte de clica iliesciană, care a acaparat puterea în 1989. Practic, oamenii simpli, truditori pe ogoare, în fabrici şi uzine, profesori, medicii oneşti şi alte categorii socio-profesionale neînregimentate sistemului ticălos comunist şi cripto-comunist post-1989, au pensii de mizerie care nu asigură nici măcar subzistenţa, iar, toţi ticăloşi şi torţionari regimurilor politice, aparatul represiv-coercitiv, au pensii echivalente salariilor demnitarilor. Cum să nu-ţi râdă în faţă un individ ca Priboi (şi ca el sunt zeci de mii în România!!) care are pensie cât 3-4 salarii ale unui profesor sau medic. Faptul că un înalt demnitar, Bogdan Olteanu, sare împotriva pensionarilor şi acuză pe toată lumea, începând cu preşedintele Băsescu - care este vinovat de orice în ţara asta, probabil pentru că a încetinit continuitatea statului securisto- mafiot, transpartinic- şi terminând cu societatea civilă reprezentativă a pensionarilor, mă duce cu gândul la eticheta pusă dlui Olteanu de către colega lui de partid, dna Nicolai, respectiv"...păi ăsta-i nepotul KGB-ului şi a securităţii, bunică-sa a venit în 44 cu Nikolski pe tancurile sovietice de la Moscova".
Cred că, tinerii şi pensionarii care doresc cu adevărat o societatea civilă puternică, ar trebui să elimine asemenea putregaiuri din politică, chiar dacă sunt fini şi afini, ai unor potentaţi reprezentanţi ai societăţilor de distribuţie de automobile, temporar sau întâmplător numiţi şi prim-miniştri. De urmărit!

Niciun comentariu: