joi, 2 octombrie 2008

Despre ruşinea că suntem guvernaţi de lichele (II)

Din eroare, probabil tehnică, materialul iniţial postat sub acest titlu, nu a mai apărut...
Fiind un material brut prelucrat, după câteva idei scrise la St.Bernard, în Elveţia, unde m-am aflat în tranzit dinspre Italia, revin acum cu câteva precizări şi reluări ale ideilor de atunci.

După o statistică neoficială, cei mai mulţi bogaţi, miliardari în lei, sunt membri ai PSD. Nimic anormal pentru mulţi oameni creduli ai acestei ţări, dacă, respectivele averi ar fi transparente şi ar produce plusvaloare adăugată, pentru doctrina acestora şi bunăstare pentru toţi cetăţeni aserviţi social-democraţiei. Dar, averile pesediştilor au miros, duhnesc a evaziune , put a corupţie, din afacerile murdare cu statul. Care stat, statul mafiot de sorginte securisto-comunistă pe care ei, pesediştii, l-au creat şi multiplicat iar actualii guvernanţi, peneliştii, l-au perpetuat şi modernizat. Cel mai sărac şi cinstit politruc, Ion Iliescu, acum vreun an, încerca să ne convingă că România nu s-a prăbuşit la picioarele lui Băsescu, tocmai datorită "înţelepciunii" sale politice prin spirjinirea guvernului minoritar PNL-UDMR. Nimic mai fals, pesediştii, au acceptat sprijinirea guvernului primind locuri administrative şi strecurându-se strategic în multe posturi cheie, iar nota de plată au plătit-o, ceilalţi.
Practic, asistăm la două tipuri de guvernare, una social-democrată, a întreţinuţilor, din guvern, parlament şi a lichelelor politice din administraţiile locale şi centrale şi o politică liberală, pentru cei mulţi, prostimea, care se descurcă fiecare cum poate, cu mită, şpagă, falsuri, furturi, etc.
Repet, scadenţa va trebui să vină odată, pentru că iresponsabilitatea guvernanţilor şi a spirijinitorilor lor din umbră, este ticăloşie curată împotriva oamenilor, contribuabililor acestei ţări. Dacă aceşti indivizi sadici, cocoţaţi în funcţii decizionale prin furt şi mită electorală, îşi închipuie că românii sunt atât de proşti şi nu văd coabitarea penelisto-pesedistă, se înşeală amarnic.
Rocada la guvernare plănuită de Tăriceanu şi camarila, când ei vor deveni vioara a doua, ca actualul pesedeu este o himeră. Pentru că, onoare şi onestitate la români şi mai ales, la această pseudo-clasă politică, nu există. Păi, suntem de râsul curcilor, prin politicile şi alianţele contare oricărei doctrine, între PSD şi partidul conservator (ce conservă Felix Motanu, ne închipuim), deci alianţa de stânga-dreapta, sau mai bine zis care-şi dă cu stângu-n dreptu, cu antenele mediatice. Este drept, cine se aseamănă se adună, partidul securiştilor şi turnătorilor, ar fi probabil o denumire fericită, în care se regăsesc şi nişte naivi de pensionari, care dau bine la decor, când aşteaptă cu nerăbdare sacoşele cu produse alimentare de bază în preajma alegerilor.
Recenta confirmare a incompetenţei guvernanţilor a ieşit la iveală ( a nu ştiu câta oară!). Măririle salariale ale cadrelor didactice aruncă aşa-zisul buget al educaţiei în aer. Dar, la agenţiile şi agenturile guvernamentale din Bucureşti şi de aiurea, se spală bani publici cu nemiluita, sunt salarii de 50 sau 60 de mii de Euro/ lună. Da, aţi citit bine! Instituţia care-l supraveghează pe Felix Motanu, care ne ia comision pe energia electrică doar pentru că este băiat "deştept", respectiv ANRE, are buget de cheltuieli pentru cadrele (de nădejde ale partidului, n.a.) de 11 milioane de euro, pentru doar 11 oameni!! Curat-murdar caragialesc! Pentru ceilalţi 200 de angajaţi ai aceleiaşi agenţii sau agenturi (tot de partid), bugetul de salarii ar fi suficient pentru mărirea salariilor celor cca 400000 de dascăli. Până unde poate duce nesimţirea!
În educaţie, spălătoriile de bani publici funcţionează la turaţie maximă, toalete pentru şcolari în fundul curţii, de 7 miliarde vechi, etc, pomeni electorale suficiente pentru clientelă. În fapt, politica clientelară şi jaful organizat, este unica doctrină politică la români.
Spuneam că cel mai uşor în această ţară este să fii politician, investeşti, "îţi cumperi" locul prin cotizaţiile în buzunarul "bulibaşei" care a acaparat partidul la orice nivel, iar apoi, nu dai socoteală nimănui. Aşa face guvernul. Dar, mă întreb, ca un cetăţean responsabil al acestei ţări şi ca un contribuabil"fraier", până când? Chiar nu putem crea instituţii de control a guvernărilor şi cauzele penale să fie executate?
Poate în alt mileniu, deocamdată Agenţie Naţională de Integritate, aflată sub "botniţa" parlamentului, este contestată de însăşi CSM! Nu întâmplător.
Ce să înţelegem, că hoţiile vor fi fără margini? Aproape sunt convins că chiar aşa va fi!

Niciun comentariu: