luni, 3 noiembrie 2008

O nouă lecţie de demnitate oferită politicului...

Trebuie să recunosc că mesajul primit astăzi de dimineaţă de la o prietenă dragă mie -şi, nu numai (n.a.)-din inima Transilvaniei, Eliza Maria Dulamă de la Cluj-Napoca, m-a determinat să-mi fac timp să scriu un mic comentariu despre ultimele umilinţe la care dascălii adevăraţi, şi nu lichelele de partid(e), cocoţate în funcţii decizionale pe nemerit, prin clintelism şi mită din bani publici, au fost supuşi într-un adevărat maraton media, cu largul concurs al guvernanţilor, prinşi la ananghie, între pomenile promise clientelei sistemului ticălos care în realitate guvenrează ţara şi, rezultatele măsurabile ale unei umilinţe îndelungate pe care dascălii o suportă cu stoicism. Apostolatul în educaţie, este acelaşi ca pe vremea lui Creangă sau Haret, dar răutăţile şi chibzuinţa guvernanţilor, parcă ies din tiparele elementarului bun simţ.
Dintr-o eroare tehnică, nu am putut posta materialul primit de la prietena mea din Cluj-Napoca dar, mesajul este unul fără echivoc, CEI MAI MARI EVAZIONIŞTI DIN ROMÂNIA, ADICĂ DASCĂLII, ÎNDRĂZNESC SĂ-ŞI CEARĂ DREPTURILE LOR SALARIALE CUVENITE!
Mesajul dedicaţiei către noi, dascălii, cuprinde un uşor amar:"...ceva pentru noi, dascălii inflaţionişti şi destabilizatori de ţară". Acel ceva, amar ca veninul, vine din neputinţa unora dintre noi, de a putea penetra sistemul ticălos, clientelar, bazat pe mită ordinară care a acaparat puterea în acestă ţară. Românii, nu mai au acces la nimic, totul este minciună ordinară, ticăloasă, ambalată frumos, politicianist şi servită cu largul concurs al televiziunilor de partid sau a celor comerciale... Guvernul minciunii şi răutăţii, guvernează prin destabilizarea noastră prin intermendiul media. Fel de fel de ţuţeri politici, care habar n-au de macroeconomie, gen Vosganian sau Tăriceanu, urlă pe la tembeliziunile naţionale că "dascălii sunt mari destabilizatori de ţară..." (păi, scoateţi armata şi puneţi tunurile pe ei, ca în...1907!, că vă tulbură mitele electorale şi va "destabilizează" chefurile prin legaţii, ambasade şi alte cuibuşoare de nebunii...politice).
Politică este demagogică şi doar în interesul clientelelor în numele cărora se guvernează. Nu avem partide ci, doar găşti şi interese economice. Nimic, altceva!
Despre sindicate, am tot vorbit. Plătim propria noastră toleranţă faţă de aceşti indivizi, pentru că nu suntem în stare să eliminăm putregaiurile dintre noi, susţinute acolo, doar pentru ca politicul, să aibă controlul asupra noastră. Aceştia ne sunt şi liderii de sindicat! Toţi sunt mânjiţi, şantajabili şi aserviţi, unora sau altora dintre clientelele politice...
* * *
Mulţumirile noastre către toţi acei care, prin intermediul internetului, vor determina ca, mesajul să ajungă la cât mai mulţi dascăli, pentru că, din nefericire pentru toţi, doar cu mesajul veţi rămâne....

Niciun comentariu: