marți, 17 februarie 2009

Mentalitatea de slugă a românului

Trăim într-o societate bolnavă, scufundată pe zi ce trece, tot mai mult, în zoile istoriei neocapitaliste. Ne ducem zilele, de pe azi pe mîine, în minciună, demagogie ieftină, pupindosism şi politică de mahala, în interesul clientelelor de partid.
Cetăţeanul, votantul, adrisantul "atenţiei publice a politicianului", este bun de prostit odată la 4 ani. Punct!
De acasă, din copilărie, ni s-a cultivat "identitatea" de slugi, am fost învăţaţi să "stăm în poziţia ghiocel" în faţa "stăpînului politic/politruc" de ieri şi de astăzi. De cîte ori nu am fost îndoctrinaţi cu urarea..." capul plecat sabia nu-l taie". Balcanismele ieftine, mentalitatea de slugi ordinare (ale sistemului politic, fie el chiar şi neofanariot!) au fost gândite ca un panaceu pentru "prostimea" care votează actualmente. De aceea poporul acesta, insula de latinitate dintr-o mare slava (sau pravoslavă, cum ar spune panslaviştii!) nu a avut niciodată mentalitatea de învingător. Nu a avut interesul nimeni, nici turcii, nici fanarioţii, nici ruşii, nici austrieci, nici....politicienii care cică servesc cetăţeanul, să cultive o mentalitatea sănătoasă de învingător, de oameni drepţi, cinstiţi, oneşti, etc. Nu, hoţia, mangleala ieftină, mizeria umană, codoşeala, minciuna, etc, astea sunt virtuţile cultivate de pseudoclasa politică de ieri şi de astăzi.
Oamenii care au curajul să spună adevărul, să scrie fie şi pamflete (probabil fără nicio valoare literară) vor fi stigmatizaţi, puşi la zidul infamiei, vor fi catalogaţi inadaptaţi social şi de ce nu... nebuni. Aceştia sunt extremişti, ei nu sunt în stare să se alinieze niciunui partid, sunt clevetitori ieftini şi care trebuie marginalizaţi cu orice prilej, bineînţeles cu metodele stalinisto-securiste pe care aleşii, le cunosc şi chiar stăpânesc foarte bine.
Ca un "neadaptat" ce sunt, mă declar mulţumit şi satisfăcut că: un cotidian austriac a scris vinerea trecută pe prima pagină că "România şi Bulgaria au acces în lumea civilizată cu mai multe decenii decît ar fi avut dreptul..."(Dei Standard) şi că UE, începe adevăratele sancţiuni în raiul hoţiei balcanice, în mod deosebit în cel mioritic.
O societatea sănătoasă este aceea în care oamenii au dreptul să se manifeste liber şi unde politicienii îl respectă pe cătăţean. Cum acest deziderat va fi logo-ul multelor guvernări dâmboviţene de acum încolo, daţi-mi voie să mă îndoiesc că vom citi în publicaţiile responsabile din lumea civilizată, altceva despre români şi România, decât brand-urile de "ţară": corupţie, viol, hoţie, deturnare de fonduri publice, miliardari/politicieni de carton, maidanezi, copii străzii, cerşetori,...şi restul care efectiv, nu-mi trec prin minte!

Niciun comentariu: