joi, 25 martie 2010

Spre normalizarea politică a României?

Recentele bulversări ale sistemului corupt care guvernează efectiv România, prin acceptul arestării preventive a unui senator, fapt ultramediatizat, arată sau mai bine zis, confirmă, ceea ce ştim cu toţii dar pe care nimeni nu încearca să-l distrugă!
Discuţiile conţinute în celebrele stenograme sunt identice în mediile "clasei politice" româneşti pentru că indiferent de actori, fie ei, voici, hrebe, vanghelion, fenechii, orbani, videni, bordureni, berceni si tot neamul lor, totul în politică se învârte în jurul şpăgilor, mitelor imense, care se plătesc pentru traficul de influenţă din spectrul politic şi justiţiar.
Aşa zisa criză economică românească este oarecum identitară, CRIZA circulă în limuzine de lux şi o vezi blocând şuşelele patriei în week-end-uri, când practic de la Bucureţti către litoral, vara şi către Valea Prahovei-Braşov, iarna şi vara, nu-i loc de mers decât bară la bară. În Bucureşti totu-i mistificare, aici, este perpetuuşi bine uns sistemul neo-fanariot care îşi zice capitalist (de cumetrie şi conjunctură!). Aici, se adună obolul lunar adus de către baronii locali, şefii de filiale impuşi şi susţinuţi de la centru. Totul printr-o structură piramidală bine "administrată" în deconcentrate şi regiile unde statul este acţionar majoritar. Aici au fost impuşi lipitorii de afişe, "damele de companie", ţuţerii, "ghiocei" cu buze umede care gâdilă baronul local cu pupături şi plecături adânci, meşteri în "cotizaţii" impuse şi smulte, de cele mai multe ori cu Forţa şi alţi lachei....
Instituţiile statului de drept din teritoriu sunt paralizate, aici au fost impuşi cerberi de partid care supraveghează ca "sistemul sa nu fie deranjat!", adică poliţie, procuraturi, etc.
Şi, astfel sistemul corupt este nemuritor, aceiaşi "industriaşi şi patroni" de carton defilează cu noua putere, pentru că, ei, sunt meşteri a trăi din traficul de influenţă, darea de mită şi întreţinerea CORUPŢIEI SAU, MAI PE SCURT, STATUL SECURISTO-MAFIOT.
Şi ca să nu fiu considerat că, bat niţel câmpii, vă solicit un studiu de caz:
preziua alegerilor locale. Flaşneta ce se vrea cotidian local, care aparţine unei aripi securiste cu domiciliul prin Bucşinescu, publica cu litere de-o şchioapă despre "coruptul" candidat Dumitru Oprea. De ce? Pentru că, sistemul corupt susţinut puternic de mafia economică locală, de cumetriile de conjunctură şi corupţia sistemului, au hotărât să-l scoată iar primar pe cel de-al lor, cu care-şi fac treaba, ...primarul întreţinuţilor social. Cine a pierdut de fapt? IAŞII, în primul rând. Oraşul şi locuitorii lui au fost târâţi cu încă 4 ani în urma vestului de aceeaşi lachei ai târguielor şi ai hoţiei care guvernează la Iaşi. Primăria oraşului nu mai este de mult a ieşenilor, ea, aparţine sistemului mafiot local care deja, încep să-şi antreneze viitorul lor primar!
Probabil că ieşenii îşi vor reveni din prostia de a alege mereu corupţi în toate funcţiile decizionale sau vor persista în continuare în prostie şi indolenţă!
Asanarea morală a clasei politice nu se va realiza niciodată în România, pentru faptul că statele sărace -inclusiv cu duhul!- nu pot promova valori care să le elibereze din minciună şi teroare. Democraţia este doar de faţadă şi încă, păcăleşte, instituţiile U.E. Până când?

Niciun comentariu: