marți, 15 iunie 2010

De ce guvernările de dreapta sunt...de stânga?

Paradoxal pentru o ţară ca România, cele două guvernări de centru-dreapta (declarativ ca partid majoritar!!), cea CDR cu ţărăniştii vârf de lance (1996-2000) şi cea actuală cu struţo-cămila, PD-L, sunt aproape de faliment politic...
Aşa-zisa clasă politică românească nu a învăţat nimic din doctrinele reale ale dreptei consacrate europene sau nord-americane şi, nici măcar din experienţa poloneză care a adus prosperitate acestei ţări, în plină criză economică mondială! Poate, pentru că partidele româneşti nu au nimic de-a face cu dreapta politică, poate doar cu ...dreptul (adică: mita, peşcheşul, ciubucul, hoţia mai pe scurt). Practic, după guvernarea mediocră dar eficientă economic, ţărăniştii, au dispărut la groapa istoriei politice!! Actualii ţărănişti se ceartă la căpătâiul muribund al doctrinei şi sunt animaţi doar de dorinţa de a deveni ...şefi"...Întrebarea este peste ce...!
PD-L-ul însă, pare a fi învăţat din tragedia ţărăniştilor şi încearcă din răsputeri să ne convingă că şi-au găsit nişa de piaţă politică, după ce au marşat pe toate culoarele, de la stânga la...dreapta! Personal, ca fost vicepreşedinte judeţean a unui partid "înghiţit" la comandă de P.D. în 2008, respectiv PLD, sunt consecvent în a afirma că drumul actual nu are de-a face cu nimic cu un partid realmente de centru-dreapta.
Ca şi în vremea ţărăniştilor, PD-L-ul actual colcăie de activişti comunişti, turnători şi securişti de bine care au un ţel bine precizat să dinamizeze partidul din interior. Astfel, la Iaşi, psd-iştii au "exportat" un lot masiv de "oameni de afaceri" care s-au lipit imediat de banul public şi de funcţii importante în deconcentrate, iar unii au fost promovaţi în structura decizională judeţeană a partidului (Butucă, Nani-fost candidat la senat pe listele PSD, director a S.C. Antibiotice S.A. devenită "puşculiţa" pesedeului şi a lui Gh. Nichita şi, mai nou a clientelei PD-L, tandemul Cârlan-Vasiliu- Movilă). Deloc surprinzător, PD-L la Iaşi nu se deosebeşte cu nimic doctrinar faţă de predecesori, jaf, hoţie, incompetenţi în funcţii decizionale, totul după şpaga donată baronilor locali. Nu miră pe nimeni că acest partid nu poate aduna adevărate personalităţi locale care, conform cutumelor ar avea idei de ...dreapta! Cu excepţia prof. univ. Dumitru Oprea nici un nume marcant al vieţii social-culturale locale nu se mânjeşte alături de Cîrlan, Movilă şi gaşca lor de lipitori de afişe...De aceea, imaginea prof. univ. Oprea a avut atât de mult de suferit din pricina acestor indivizi suburbani care nu au ce căuta în politică, fie ea şi de centru-dreapta!
Iată de ce guvernarea PD-L devine de...stânga pentru că puterea treptat este acaparată de stângişti de conjunctură şi pentru că, în statul social, se poate fura foarte bine la umbra luptei de clasă...
***
Notă: fac precizarea că din convingere doctrinară, am fost împotriva "absorbţiei" comandate a PLD în PD. Şi, nu că pierdeam vreo funcţie ci datorită consecvenţei mele politice şi crezului că, poate cândva, voi avea posibilitatea să particip la viaţa publică într-un partid realmente doctrinar şi necorupt, condus de ...securişti vopsiţi!

Niciun comentariu: