joi, 10 iunie 2010

Din ciclul: Revanşa statului totalitar (II). Statul marionetă

Societatea este pe zi ce trece din ce în ce mai divizată... Orizontul de aşteptare a unei bunăstări promise de politicienii vopsiţi a dispărut! Minciunile acestora se concretizează în bunăstarea lor şi a găştilor din care ei fac parte.
Cheltuirea iresponsabilă a banului public este unica lor prioritate. De-un exemplu, deputat penelist de Iaşi, Fenechiu, meşter în chiolhanuri prin reprezentanţele statului din Europa şi nu numai, este unul din principalii mari cheltuitori şi plimbăreţi de conjunctură...Şi, încă o precizare importantă, Fenechiu şi-a desenat (fiind la guvernare sau mai bine zis, la jaf!) colegiul uninominal pe câteva comune sărăcăcioase unde cu un ulei şi zahăr...poşi ajunge deputat!!
Securistul mascat Gh. Nichita (nume de cod "Mihăiţă", sursa www.bzi.ro), primar de Iaşi, după ce a devalizat bugetul public şi un împrumut imens extern (Dexia) vrea din nou să-i îndatoreze pe ieşeni. Facem precizarea că tov. primar al întreţinuţilor social, Gh. Nichita, a "investit" banii din împrumuturi pe o societate falimentară respectiv CET S.A., cea care sponsoriza echipa de fotbal, dar şi pe străzi care deja se dărâmă sau necesită reparaţii urgente!
***
Bătălia care se dă pe accesul la ciolan atinge cote de nebănuit. Indivizii care i-au adus pe români la sapă de lemn, se autopropun prim-miniştri şi vor, împreună cu o media total subordonată (felicşi motani, patricieni şi vînturi de conjunctură) să pună mâna pe decizie, ştiut fiind că cine are puterea legitimată prin vot, ăţi poate bate joc iresponsabil de români şi România.
Ajungem ca un profesor să aibă salariu minim pe economie (500 lei) pe când şoferi, matroane şi alte lipitori angajate de jefuitorii penelisto-pesedişti în perioada guvernării lor mascate (2006-2008) în agenţii şi agenturi ale statului să se lăfăiască cu salarii de 800-1000euro.
Restructurarea sistemului bugetar trebuia să înceapă cu cei 400000 de angajaţi ai sistemului ticălos penelisto-pesedist, în marea lor majoritate monumente de incompetenţă şi care sunt principalii baneficiari ai ...reformei bugetare!
PENTRU CĂ, PROFESORII, AU CURAJUL SĂ ARATE TICĂLOŞIA MASCATĂ POLITIC ŞI SĂ GÂNDEASCĂ, ATUNCI CÂND MERG LA VOT.
Dar, politicul are nevoie de o masă mare, amorfă, de proşti care sub stindardul "statului social" să fie în continuare folosită drept sursă de voturi şi bazin electoral! Cine a calculat cât cheltuie cei cca 1 milion de întreţinuţi social cu venit minim garantat şi cât se cheltuie din bugetul sănătăţii pentru alcoolismul acestora? Nimeni, pentru că nu suntem responsabili faţă de cetăţeanul cinstit...

Niciun comentariu: