marți, 17 august 2010

Culmea nesimţirii în politica mioritică

O iniţiativă legislativă a unei gloate de tovarăşi de bine adunaţi într-un partid istoric şi care au jefuit bine România în ultimii ani este demnă de tot interesul. Astfel, dl Varujan Vosganian, fost ministru de finanţe, susţine că "trebuie modificată legislaţia astfel încât, statul se obligă ca în termen de 30 de zile să returneze TVA-ul şi desemeni, se obligă să dispară arieratele..." (datoriile către furnizorii de servicii publice ...)
Păi tocmai "partidul -arierate "să vină cu asemenea iniţiative ne mişcă până la lacrimi...Acum ceva timp, la o emisiune moderată de Robert Turcescu, era invitat şi "limbăul de serviciu" Ludovic Orban, fost ministru a transporturilor. Un individ sub-obscur în opinia mea, cu glagorie subţire (dar, suficientă partidului dlui!) dar cu un tupeu debordant, puternic. La întrebarea lui Turcescu " de ce sunt încă arierate din anul 2005 şi astfel guvernul actual a trebuit să facă eforturi imense pentru a le achita?", dl. Orban, nu s-a precipitat ci, a ţipat aproape ţanţoş cu o minciună tipic politică " România era o ţară prosperă pe vremea guvernării dlor...!!!"
Da, economia duduia în mintea şubredă a tăricenilor, toate datele statistice erau cosmetizate, poporului i se serveau minciuni zilnice despre consum...România era ţara consumului perpetuu. Banii rezultaţi din vânzările unor active mari, bănci (BCR, de-un exemplu) s-au evaporat pe "consum". Au apărut peste 600000 de posturi administrative, bugetare, agenţii şi agenturi care să lucreze doar pentru ei, să cosmetizeze şi să mistifice totul, într-o debandadă totală şi iresponsabilă faţă de cetăţean. Sume imense de bani s-au scurs pe studii de impact şi către firmele căpuşe-politice care au primit proiectarea megaproiectelor susţinute de fel de fel de baroni liberali regionali, unul fiind Fenechiu de la Iaşi, cu celebra-i autostradă Tg. Mureş- Iaşi-Odessa şi multe, foarte multe altele. Educaţia a consumat iresponsabil bani, unităţi şcolare construite tot la cheremul baronilor locali şi care acum se închid din lipsă de elevi, construcţii decontate şi care nu se văd din pământ, campusuri şcolare, dotări ...ce mai, jaf curat!
În domeniul sănătăţii cam aceeaşi situaţie dezastruoasă. Trebuiau sume imense pentru a convinge populaţia "turmentată" de atâta bunăstare liberală şi pesedistă. Pe mine m-a oripilat debandada şi risipa imensă de resurse din campaniile electorale. Toate blocurile din Iaşi erau acoperite de bannere imense care au costuri foarte mari. Probabil toate acestea s-au realizat pe banii contribuabililor. Am văzut campanii electorale în ţările civilizate şi sincer m-am îngrozit de atâta nesimţire şi fanfaronadă ieftină pentru o ţară atât de săracă (la propriu şi probabil şi la figurat!) . Da astfel au manipulat tovărăşeii liberali o populaţie credulă, pentru că realitatea ar fi trebuit să-i scoată de pe terenul politic, măcar pentru 4 ani.
Practic tupeul liberal exprimat prin "guriştii" lor de serviciu mi se pare iresponsabilitate crasă şi lipsă de elementar bun simţ. Dar, în politica mioritică aşa ceva nu este o virtute ci, un defect şi, eşti eliminat de "concurenţă"...
Calculul şubred făcut de liberali cu iniţiativa lor legislativă arată de fapt cât se poate de convingător frica de alegeri anticipate şi posibilitate "copy-paste" pentru actualii guvernanţi care ,vor da şi ei pomeni electorale, ca şi predecesorii lor.

Niciun comentariu: