vineri, 1 aprilie 2011

De ce Iașiul este și va rămâne un imens zero și în sport


În sport și mai ales în cele de echipă un oraș de mărimea Iașiului ar fi trebuit să își dezvolte o infrastructură performantă pentru a determina copii și tinerii să practice activitățile sportive. Practic, tovarășii de la conducerea orașului și a județului și-au demonstrat incompetența și în acest domeniu, numai în oraș, 3 terenuri care promiteau și ar fi putut susține performanțe locale: Constructorul, Penicilina și Terom/Tătărași au fost distruse. Terenul din Copou, vechi și puțin funcțional, este o emblemă a deziluziei, singura lui veleitate sportivă fiind proximitatea liceului cu profil sportiv. Sala polivalentă, veche, arhaică și bună de...expoziții de guguștiuci sau de haine second-hand, nu îmbie deloc la practicarea sportului. Cele câteva săli de sport aruncate (politic) prin cartiere nu sunt nici ele stimulative și folosite pentru sportul de performanță real, adică sporturi olimpice!
Am vizitat recent Clujul și am revăzut explicația de ce acolo toate sporturile sunt bine reprezentate, și mai ales, de ce, în 2012 vor fi două stadioane omologabile UEFA! Știu, cârcotașii și aplaudacii politici ai aleșilor din Iași (mai ales acei care stau pe forum-uri și blog-uri, fiind plătiți din bani publici) vor zice că da...dar, acolo sunt decizii directe, că acolo este...etc!
Și, de ce, politicienii din mahalele Iașiului nu fac demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii sportive? În opinia mea pentru că sunt incompetenți și nereprezentativi pentru acest județ și că...
Este o rușine că nu avem nimic în sporturile de echipă, iar în cele individuale abia scoatem capul pe ici pe colo, toate acestea fiind reflexia infrastructurii deficitare și a ...prostiei politice.

Foto: noul stadion ”Ion Moina” din Cluj-Napoca, omologabil UEFA, o adevărată bijuterie arhitectonică integrată peisajului urban local

Niciun comentariu: