sâmbătă, 25 iulie 2009

Ce caută intelectualii în politică?

O întrebare ridicată la "fileu" de un oarecare cotidian şi, la care, încerc să caut răspunsuri, fără să fiu influenţat de succinta lectură a articolului...
Poate, disperarea că în ţara asta, nu se întâmplă nimic, hoţie pe toate planurile. Fel de fel de "intelectuali" fabricaţi de universităţile de partid, aceste "neo-ştefan gheorghiu" cu profesori bine şcoliţi în creuzetul luptei de clasă securisto-capitalist au acaparat puterea locală în fel de fel de partide şi se menţin la putere prin cultivarea unui sistem corupt şi incompetent.
Poate că, însuţi procesul comunismului ar trebui regândit şi adus pe linia mentorilor acestuia de prin parlamente europene, unde exponenţi de marcă şi ţuţeri ca Vadim Tudor, se lăfăie sub ...scăpările "democraţie originale" româneşti.
Disperarea intectualilor responsabili că nu pot face nimic, cu toate că, în orice ţară normală, ei, ar fi un imens capital şi ar fi puşi la treabă. În România, ei trebuiesc compromişi de "armadele" politice securisto-capitaliste care, în realitate, conduc ţara. "Armadele", sunt active în toate partidele şi, au principal scop, supravegherea şi compromiterea celor care au curajul să spună lucrurilor pe nume şi să lumineze populaţia ameţită de minciună şi demagogie politică.
Iată doar câteva motive care ar putea determina pe un intelectual să intre cu papucii înainte în ...politică, care oricum este adoctrinară.Mulţi însă, vor trebui să treacă pe la "academia de hoţii", marca vanghelie, pentru a reuşi în politică. Ca în ultimul banc care circulă pe net:
-Cioc! Cioc! la tov. Mircea.
-Cine-i?
-Mărean...
-Care ...?
-"Care este..."
Iaca, intelectualii "care este.." în politica românească şi care CONDUC!!!

Niciun comentariu: