joi, 21 august 2008

Din ciclul, politicienii spun lucruri trăsnite sau... tâmpenii

Acum, când deja Olimpiada a trecut serios de jumătatea competiţiilor, mă uit pe bilanţul sportivilor noştri şi constat că acesta este suficient, ba chiar mulţumitor. Într-o ţară în care bazele sportive sunt distruse sistematic de politicieni şi clientelele lor, eu, consider arhisuficiente rezultatele actuale. Să mă explic!
La nataţie, am avut calificaţi vreo 5 sportivi. În România nu s-a construit în neocapitalismul de cumetrie, niciun bazin olimpic, ba chiar nu avem niciun bazin de competiţie internaţională. Parcă nişte indivizi, actuali guvernanţi, făceau bazine şi pentru campusuri şcolare, dar asta este valabilă doar în campaniile electorale...Cum nu a fost realizat vreun campus şcolar în România, aşa nu avem nici săli de sport, bazine sau terenuri pentru jocuri sportive. La şcoala unde predau eu, terenul de sport a fost amputat prin grija oficialităţilor şi a traficului de influenţă politico-bisericesc, la peste jumătate din suprafaţa iniţială. La şcoala care formează învăţători, terenul de sport este o toloacă, adică pământ bătătorit cu urme de moloz rezultat din construcţiile dezafectate. Ca fost director dedicat cauzei şcoli şi apărării patrimoniului ei, mi-am dat seama că nu a venit încă vremea, ca în acestă ţară să guverneze legea şi bunul simţ. Interesele meschine, imbecilitatea şi răutatea unei administraţii locale incompetente faţă de oraş şi locuitorii lui, este vizibilă peste tot în şcoala unde îmi desfăşor activitatea. De ce ne mirăm când banii publici sunt spălaţi pentru echipa de fotbal, când în fapt pepinierele sportive şcolare sunt demolate sau distruse, cel mai probabil cu premeditare!
Ca şi în cazul autostrăzilor, campusurilor şcolare, aeroportului sud-bucureştean sau campusului universitar bucureştean -astea sunt ultimele gogoriţe electorale care put ca un "aer" de fasole vechi- propuse de actualii şmenari guvernamentali, bazele sportive şi stadioanele olimpice promise din eternul autopropus premier, cunoscut şi sub denumirea de "Prostănac", toate aceste tâmpenii electorale nu fac altceva decât să aburească o populaţie care nu crede nimic din aceste promisiuni trăsnite. Şi, să ne amintim de celebra "urare" a lui Nicuşor Ceauşescu..." voi nu o să fiţi în stare nici măcar să daţi cu var ce a construit ăl bătrân...!". Trebuie să recunoaştem că Nicuşor nu numai că avut dreptate dar, aştia, neocapitaliştii de carton presat, nu sunt decât nişte indivizi abjecţi, care mint şi ...fură, fiecare după accesul la butoiul cu miere, adică banul public.
Deci, rezultatele de la Olimpiada de la Beijing sunt mult peste baza materială iar grija oficialităţilor, de a distruge ceea ce a lăsat vechiul regim de tristă amintire ne va face ca la viitoarele jocuri olimpice, să participăm, eventual, la disciplinele ...neolimpice.

Niciun comentariu: