Trebuie sa marturisesc că în ultimele zile am stat departe de computer din două motive total diferite, primul, timpul nu mă prea ajută, angajamentele diferite în care m-am antrenat au termene presante şi, în al doilea rând, am avut răbdare să observ, discret, evoluţiile politice. Mărturisesc că mă distrează isteria paranoică care a cuprins majoritatea comunităţilor, inclusiv cele şcolare, cine va veni la "cârmuire", ca să ştim cui ridicăm osanale şi mai ales, cui dăm peşcheşul. Există o adevărată listă de oportunişti, fireşte majoritatea incompentenţi care nu-şi fac treaba, care dau zilnic telefoane peste tot, să afle despre personajul X sau Z, care este în cărţile pentru marile funcţii deconcentrate şi descentralizate, să afle ce cumătrii are, ce prieteni au intrare directă, ş.a.m.d.
* * *
Problemele din educaţie sunt mari, iar la Iaşi, chiar foarte mari. Vorbesc, în cunoştinţă de cauză, în acest an am trecut prin mai multe judeţe (în calitatea mea de expert-evaluator extern ARACIP) şi am luat "pulsul". Iaşiul este, în opinia mea, "superlativul" distrugerii instituţiilor de învăţământ, de către ticăloşii cocoţaţi politic care au acaparat totul, I.Ş.J.-ul, conducerile şcolilor, consiliile de administraţie ale şcolilor, etc.
Reforma din educaţie trebuie repornită, de la o descentralizare rapidă şi o evaluare instituţională externă, realizată de profesionişti.
La conducerea I.Ş.J.-urilor, trebuie să ajungă oameni competenţi, profesionişti devotaţi şcolii şi idealului educativ şi nu lipitori de afişe în campaniile electorale sau, cumetrii de tot felul. Şeful I.Ş.J. va trebui să facă un legământ cu educaţia şi, să-şi ia angajamentul, că nu va urmări scopuri politice în urma imaginii pe care o va avea. NU TREBUIE SĂ SE MAI REPETE CATASTROFELE MANAGERIALE GAVRILĂ ŞI DUMITRIU.
Cine vrea să facă politică din funcţia de conducător de deconcentrată sau descentrlaizată să-şi dea demisia şi ...să facă politică.
Cancelariile şcolilor, trebuie să fie demne de actul educativ, redate profesorilor şi nu lichelelor politice incompentente ca acum.
ŞCOALA TREBUIE SĂ REDEVINĂ A ELEVILOR ŞI A COMUNITĂŢII, NU SPĂLĂTORIE DE BANI PENTRU FEL DE FEL DE BARONI POLITICI.
Şi, dacă nu mă credeţi, veniţi în orice şcoală să vedeţi la ce preţuri sunt "obligate" conducerile acestora să facă achiziţii publice, de la banalele consumabile până la logistică şi I.T.
În şcoala în care, cu greaţă intru în fiecare zi, ticăloşii penelişti ai cumetriei lui Gavrilă îşi bat joc de copii şi părinţii acestora, pentru că, ele au "spate politic". Şcoala, este bună de jefuit de aceste lichele care cică, fac educaţie.
Şi câteva cuvinte despre sindicate, acele foarte multe căpuşe, care se consideră, că-i reprezintă pe dascăli. Stimaţi colegi, NU vă mai amăgiţi că sindicatele vă reprezintă interesele, poate doar liderii voştri din şcoală. O reformă reală se va realiza nu cu sindicatele ci, cu oameni devotaţi curentului însăşi specific reformei. Poate că sunt şi oameni credibili prin conducerile sindicatelor dar, când vezi cât de neclintiţi stau lideri de teapa unor "pensionari activi", te întrebi de fapt, ei pe cine reprezintă? O spun cu convingere, principalii promotori ai reformei din educaţie trebuiau să fie sindicatele. Unde şi câtă reformă am realizat, se vede!
Aşa nu se mai poate. Gavrilă trebuie să fie imediat fugărită din I.Ş.J. şi instituţia, redată oamenilor şcolii!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu