joi, 14 mai 2009

Educatia virtuala si ...construcţiile virtuale, spălătorii de bani publici

În ultima perioadă, graţie inspiraţiei celor care împart inspecţiile pentru perfecţionarea prin grade didactice a personalului didactic, am avut posibilitatea să evaluez direct, pe teren, gogoşile electorale care s-au vândut -în manieră tipic carageliască- de politrucii locali.
Astfel, mi-a fost dat să constat investiţiile virtuale ale guvernanţilor de mai ieri şi, care , acum urlă din toţi rărunchii opoziţiei, HOŢII!
De parcă ei nu ar fi furat deloc în cei 4 ani ai dezmăţului incompetent de bani publici (efectele românii le simt cu vârf şi îndesat). Mi-a fost dat să văd pe teren, grădiniţa virtuală de la Dagâţa, pe care s-au cheltuit deja cca 4 miliarde de lei vechi doar pentru o temelie, toaletele (ecologice) proiectate în creuzetul de spălat bani publici I.Ş.J. Iaşi, care în realitate nu sunt dar... surpriză, banii au fost viraţi firmelor, deja... (Cozmeşti, Sineşti, Sireţel, Dagâţa, ş.f.m.a.) .
Am văzut şi starea drumurilor judeţene, aproape impracticabile, demne de lumea a treia şi nu de un stat membru al U.E. Îi recomand tov. preşedinte de C.J., care visează la construcţii faraonice (o minte bolnavă în opinia mea!) să facă o excursie sau, mai bine, o vizită de lucru pe traseele: Iaşi-Voineşti-Războieni- Tansa-Dagâţa (să vadă calitatea lucrărilor executate mai acum un an-doi!!), Paşcani-Sireţel, Podu Iloaiei-Popeşti-Mădârjac, Paşcani-Hălăuceşti-Mirceşti, Iaşi-Movileni-Gropniţa, Iaşi- Scânteia- Buhăeşti, Gura Bohotin-Moşna, Poieni-Dobrovăţ...şi toate celelalte, pe care încă nu am reuşit să-mi "rup" autoturismul...
Lucrări de mîntuială, o manieră de lucru anacronică, total neprofesionistă, amestecate cu o crasă iresponsabilitate faţă de banul public, aceasta este REALITATEA DIN TEREN. Am văzut peisajul rural specific lumii necivilizate, cu depozite de balastru la porţi şi care, parazitează circulaţia auto, tîrgul de la Voineşti care blochează total circulaţie (apropo, unde-i poliţia locală!), autovehicule parcate pe carosabil de-a latul drumului... Este o crasă indisciplină în mediul rural care confirmă statutul european de popor incult, needucabil şi ...beţiv!
*****
De la iresponsabilitatea unora sau altora, aştept să văd dacă cu adevărat, cei vinovaţi de jaful din educaţie vor fi traşi la răspundere penală. Probabil că persoanele care au ocupat funcţiile politice şi au girat jaful (de cele mai multe ori, către oligarhia de partid din capitală ) nu vor păţi nimic. Şi cei de acum, vor face la fel!
Întâmplător am aflat că Madama Lanţişoare, după cum o alintă pretenii(fostă şefă a I.Ş.J. Iaşi) , era şi ea la un pişcot la Ciric în timpul vizitei şăfimii pesediste de la centru, doar o vedea-o Androneasca! După şutul în partea dorsală luat de la Băsescu, în timpul audienţei aranjate (comisionul cică a sărit binişor de 5000 epuroi) şi soldată cu eşec total, madama Lanţişoare are frisoane. La cât şi-a bătut joc de educaţia ieşeană cred că chiar merită. Chiar dacă, nu este bine să te bucuri de răul incompetenţilor, eu, recomand lui Fene group să-i cumpere un laptop madamei, poate acolo la loc răcoros, va reuşi măcar să deschidă un computer (că oricum altceva nu ştie). La mai mare şi celorlalţi "competitori" din gaşka madamei...Iar, postul de director de colegiu nu o va ajuta prea mult, ba chiar se va lovi în imaginea colegilor oneşti, responsabili din acea şcoală.

Niciun comentariu: