vineri, 18 noiembrie 2011

Bătălia politică prin dezinformare

Chiar dacă interesul românilor pentru televiziunile/tembeliziunile comerciale se află pe un trend descendent, totuși bătălia politică tinde să capete nuanțe dramatice. Asta pe fondul apropierii anului electoral 2012 în care, unii vor puterea doar pentru ei, iar ceilalți nu se dau plecați…De asta și proprietarii ”imperiilor media” sunt persoane vizibile sau, uneori, doar lobby-ști!

Un aspect deloc lipsit de importanță este contestarea ultimului recensământ de către opoziție. La o primă vedere un aspect normal pentru cei care doresc erodarea prin orice mijloc a coaliției la guvernare. Însă, dincolo de acțiunea strict politicianistă, am dedus mai clar decât exprimarea tandemului Ponta- Antonescu o mare frică în comunitățile conduse de primarii lor. La Iași, de exemplu, am remarcat de la un scrutin la altul, modalități diferite de întocmire a listelor de alegători. Să nu uităm că evidența populației este un serviciu deconcentrat la dispoziția primarului!

Noul recensământ aduce la momentul adevărului numărul real al populației și odată cu acest aspect și liste credibile cu alegătorii. Iată de ce, recomand cetățenilor să fie atenți la listele cu alegători pentru a nu mai vota morții și alți asemenea. Pentru că, se pare, cei care furau la vot erau tocmai primarii care întocmeau listele de vot.

Niciun comentariu: