luni, 10 martie 2008

Ticăloşii care conduc şcoala

Nevoia unei curăţenii, în primul rând morale, în viaţa şcolii ieşene este obligatorie. Spun asta datorită faptului că, abuzul de putere al "aleşilor" de partid şi ale clanurilor de interese (în principal economice) este primordial în viaţa şcolii. Am analizat cu maximă atenţia sarabanda ticăloşiilor îndreptate împotriva mea în ultimii 2 1/2 ani dar şi a altor foşti directori de şcoală, care au îndrăznit să arate putregaiul şi mai ales jaful care se produce în şcoli (ce-i drept sistematic, prin şantajul şi manipularea prin care colectivele de profesori cad pradă mizeriilor bine ticluite dar şi prin ineficienţa legilor, în mare parte şi ele ineficiente, care încurajează frauda).Cum scăpăm de un director incomod care respectă legea şi mai ales şcoala!

Simplu, I.S.J. începe să cultive un sentiment de nemulţumire într-o mică minoritate din şcoală (mai ales dacă este confesională este perfect!) promiţându-i ulterior posturi şi "onoruri" pentru ei şi protejaţii apropiaţi lor(despre cumătriile de partid cu altză ocazie!). Încep să curgă "reclamaţii" fabricate la comandă, unele scrise de către elevii şcolii, care arată realitatea "dictată" de profesorul care îi este eventual şi meditator şi care, pentru serviciul adus, îi va face un discount la meditaţii.

I.S.J.-ul îşi trimite artileria (de partid) adică inspectori de "management", jurişti, pseudo-economişti şi alte "neamuri" derivate, tot pseudo-, care încep "execuţia", fără a ţine seamă de lege, documente sau apărări. Ei au o comandă care trebuie executată întocmai şi la timp....

Grupul de "iniţiativă" din şcoală, la început conspirativ, începe să "fabrice" şi el alte "probe". Şi astfel, se înfăptuieşte dorinţa minorităţii care îşi doreşte puterea prin orice mijloc sau, mai bine zis, ticăloşii care vor distrugerea şcolii sau măcar aservirea acesteia grupului de interese de partid şi nu numai.

De ce este nevoie de distrugerea şcolii? Pentru că are cantină şi acolo sunt interese multiple, de la aprovizionarea acesteia, până la devalizarea ei. Să explicăm: orice tartor din I.S.J. care are o mică problemă, pune mâna pe telefon şi cantina şcolii se execută. Când unii părinţi mai văd şi comentează sunt imediat chemaţi la conducere, ameninţaţi şi eventual se distrage atenţia colectivului prin aruncarea "responsabilităţii" către vreun coleg profesor, care a avut o înmormântare în familie şi lui i s-au dus "ajutoare".... Fals, minciună sfruntată care urmărea să-l expună la oprobiul public, pentru că respectivul profesor tocmai a avut îndrăzneala să arate cum examenul de titularizare a fost un simulacru, cu câştigători stabiliţi de dinainte tot prin comandă de partid(e), conform sintagmei dragi, hoţiilor politice :"nu contează cine şi ce scrie, contează doar cine corectează..."

Nici investiţiile demarate în şcoală, după multele intervenţii şi amânări, nu-s lipsite de interes, întotdeauna o astfel de renovare aduce nişte viluţe cui şi mai ales unde trebuie, discret faţă de ochii prostimii şi eventual al presei, care oricum este "cumpărată".

Transferurile de elevi sunt şi vor rămâne în continuare un alt apanaj al corupţiei din educaţiei ca şi exmatriculările în cazul "beizadelelor", mai ales a celor politice, care ridiculizează colectivul de profesori care, buimăciţi, nu mai înţeleg nimic, pentru ce mai avem legi şi regulamente, pentru că, decizia- tot politică- anulează orice tentativă a normalului (avem exemple proaspete...) prin abuz de putere.

Abuzul contra patrimoniului şcolii este imens şi cu toate că sunt cazuri penale pentru grupurile de interese combinate, politice-administrative-religioase, nimeni nu are curajul să respecte legea, dovedind încă odată că legile sunt pentru "proşti" în această ţară.

Profesorii sunt obligaţi să facă de serviciu în locul directorilor care mai curând sunt găsiţi pe la alternativă educativă (şcoli private) unde au ore "suplimentare", având program minoritar în şcoală că doar au protecţie de partid şi de... corupţie. Şi dacă cumva cineva îndrăzneşte să arate toată mizeria din şcoala (normală vasiliană) este imediat pus la zid prin acelaşi abuz clasic, minciuni care să distrugă eventuala audienţă sau autoritate care se ridică. Formele arhaice, rudimentare de manipulare a colectivului, sunt unica preocupare a conducerii de partid şi de stat. Cât despre elevi, ei sunt uneltele care trebuie să înveţe "iar noi adulţi-adică directorii- suntem cei care le asigurăm condiţiile...". Care condiţii: mizerie, ticăloşie, minciună şi mai ales manipulare prin orice mijloace subterane.

Se-apropie funia de par, pentru foarte mulţi ticăloşi care se ascund în spatele partidului, ba după turlele bisericilor, ba după sistemul mafiot-clientelar care a distrus educaţia... Făceţi-vă rugăciunile de rigoare, pentru că nemernicii, oricât se roagă- unii cu crucile aurite atârnându-le de gât sub povara nesimţirii şi incompenţei cu care sunt dotaţi din belşug- vor ajunge acolo unde le este locul. Puţintică răbdare...!

Niciun comentariu: