duminică, 15 ianuarie 2012

România în haos....în regia Felix Motanu și camarila


Astăzi a fost Ziua Culturii Naționale și, evident, aniversarea poetului național Mihai Eminescu. Cei mai mulți au ”sărbătorit” în surdină, acasă, iar unii, manipulați, au ieșit în stradă reclamând ceva! Asta-i o altă limită a democrației, din păcate!

Am remarcat cu o oarecare resemnare cum, evenimentul cultural național în sine, este acoperit de ”marea revoltă națională” plănuită, cel mai probabil, în creuzetul urii de clasă a triadei rușinii Voiculescu-Ponta-Antonescu.

Românii sunt un popor fără apetență pentru spiritul civic, ușor manipulabili și deci ușor de prostit! Românii nu citesc legi pentru că, un sistem educativ bolnav nu a reușit să le cultive responsabilitatea civică! Momentul ales pentru așa-zisa explozie a urii naționale nu este deloc întâmplătoare, mai ales dacă le iese ”strategilor”. Săptămânile viitoare trebuie să se pronunțe justiția în cazurile de corupție a unor dosare grele ale oligarhiei furtului național, printre care amintim pe cele ale lui Dan Voiculescu sau Adrian Năstase. La fel de puțin întâmplător, a apărut pe surse, stenograma (parțială) a unei convorbiri între mult prea fericitul popă-șef și ”Guzganul Rozaliu”! Se pare că, colaborarea dintre cei doi era cu bătaie lungă, politică, urmând ca cei mai mari agenți electorali, adică popimea, să pună umărul la prostirea enoriașilor care să fie sfătuiți, discret, total ”dezinteresat” cum să voteze! Nu știm dacă nu cumva și actuala răsmeriță, nu era bătută în cuie de cei doi tovarăși de mult prea bine amintiți anterior.

Un lucru este cert, Dragnea, un alt mare ”strateg” pesedist (și el penal cu fonduri europene ca mai toți lideri acestui partid, care batjocorește imaginea acestei țări și, evident, pe români!) se bătea de ceasul morții ”că le pleacă marele chilot național la Monte Carlo…” și nu are cine ieși pe sticlă la evenimentele programate în mare taină, marcă înregistrată Felix Motanu cu impactu!

Așa că, deocamdată băieți au trecut la planul ”B”, pentru că primul deja a făcut fâsssss….Vor să aducă capitala în fierbere pe un motiv de care, cei mai mulți nu-l știu, pentru că oricum nu știu să citească, ori primesc bani să iasă în stradă! Dar dacă nu le iese nici planul ”B” sau cel de rezervă, să-i vedeți săptămâna viitoare ce urlă alde Voiculescu sau Năstase că sunt condamnați pe nedrept și că sunt victime ”politice ale dictatorului Băsescu!” Cam acesta-i scenariul!

Trebuie să dovedim bun simț și spirit civic și să nu cădem pradă unor hoți care s-au cocoțat în funcții politice prin corupție generalizată și, care, acum, speră să scape din nou de răspundere în fața legii pentru toate faptele lor. Hai că se poate!

Niciun comentariu: