sâmbătă, 23 iunie 2012

ALEGERILE DIN P.D.L. ȘI ADEVĂRATA DOCTRINĂ DE CENTRU-DREAPTA!


Recunosc că mi-am arătat destul de des aversiunea constantă față de ”dreapta” arătată de P.D.L. pe durata guvernării recente. Mi-a fost clar că un partid cu un ”orizont” haotic, care trece în cca 10 de ani de la stânga (FSN) la dreapta (Popularii)nu poate fi, realmente, de dreapta. Cunosc, în schimb, destui membri marcanți ai P.D.L., cu notorietate zonală și locală, care nu au avut șansa cățărării în funcții decizionale și de imagine care ar fi putut deturna spiritul acestui partid către o dreapta reală. Mă refer aici la Monica Macovei, Nicușor Păduraru, Dumitru Oprea și încă câțiva.
Reformele puse în practică de P.D.L. au fost obligatorii pentru viitorul țării și au fost monitorizate îndeaproape de finanțatorii care, normal, verifică îndeplinirea planului de măsuri și reforma statului. Monitorizarea constantă pe justiție își arată palid efectele și susțin continuarea strictă a măsurii respective pentru a întârzia, pe cât posibil, restaurația statului mafiot, socialisto-penelist, care se prefigurează.
În politică puterea exemplului și votul sunt certitudinile care arată valoarea. La vârful PDL vectori de imagine sunt indivizi perdanți pe linie, dar care sunt scoși mai mereu la înaintare, pe principiul ”tare-n clanță!”, cum sunt: Berceanu, Preda de la Buzău, Udrea și alții. De la celebra sintagmă a lui Blaga către Macovei (parcă!) ”…mai lăsați dracului odată reformele astea că pierdem partidul…” a devenit limpede cine vrea cu adevărat binele acestei țări și cine sunt restauratorii statului ticălos, țara șpăgilor, fără demnitate cetățenească și, evident, fără viitor. Cât despre Boc, el, a redevenit primar la Cluj doar datorită imenselor resurse bugetare atrase acolo, probabil și în detrimentul altor orașe, ceea ce i-a erodat și mai mult imaginea.
Iată de ce nu cred vreodată în Blaga și aghiotanții lui că reprezintă ceva pe partea dreaptă, ci, mai curând, pe partea socialiștilor, care îl și admiră fățiș. De ce? Trageți concluzii și singuri…

Niciun comentariu: