miercuri, 11 noiembrie 2009

Votez Băsescu fără să fiu din "tiparul" lui Ludovic Orban

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, ediţia 2009, a ieşit din "tiparele" arhicunoscute pe meleagurile mioritice. Faptul că unii candidaţi şi-au adus "sfătuitori" de taină, adică echipe de specialişti în manipularea maselor tocmai de peste Ocean, nu ştiu cât de benefic este şi, mai ales, va fi...
Un lucru este cert, Băsescu, este inamicul politic no. 1. Probabil că nu aş fi scris nimic despre subiectul de faţă dacă nu mi-ar fi atras atenţia o declaraţie de tip elucubraţii politice rostită de Ludovic Orban. Nici nu vreau să mă iau de imaginea lui de ansamblu ca "animal politic" ci, m-a deranjat, nesimţirea individului peste măsura suportabilului. Mai sunt şi în politica românească câţiva exponenţi care s-au simţit deranjaţi, tot aşa cum, sunt în Parlament şi oameni oneşti dar, fără puterea de a schimba ceva!
Chiar dacă "moguliada" se zbate ca un Pepsi expirat, chiar dacă investiţiile în imaginea proprie prin gâdilarea manipulabililor prin media ale lui Patriciu şi Voiculescu nu dau roade şi, societatea românească se zbate între criza identitară fără să mai ştie care este sistemul real de valori la care să se raporteze... viaţa bate câmpii!
Ludovic Orban a jignit conştient sau nu, pe toţi votanţii lui Băsescu. Să facă parte din recuzita manipulatorilor? Poate!
Eu, voi vota Băsescu chiar dacă un inconştient precum Ludovic Orban mă consideră haimana, beţiv şi fără carte. Probabil, că în cel puţin două tipare de mai sus, poate fi mai curând el încadrat după "cartea-i de vizită destul de pătată". Dar, asta-i o altă poveste...

Niciun comentariu: