luni, 21 iunie 2010

Lecţie despre...socialism!Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar, odată a picat o grupă intreagă.
Acea grupă de studenţi a insistat că "...socialismul este funcţional şi că nimeni nu ar trebui să fie sărac şi nimeni bogat, toată lumea EGALĂ !"
Profesorul le-a spus, "OK, vom face în grupa aceasta un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate şi fiecare va primi aceeaşi notă astfel încât niciunul nu va pica şi niciunul nu va primi nota A.
După primul test, notele au fost mediate şi toţi au primit un B.
Studenţii care au studiat intens au fost supăraţi iar cei care au studiat mai puţin au fost bucuroşi...
Cum cel de-al doilea test se apropia, studenţii care studiaseră puţin au învăţat şi mai puţin, iar cei care studiaseră mai intens şi-au spus că şi ei vor o "pomană", aşa încât şi ei au studiat mai puţin.
Media celui de-al doilea test a fost D!
Nimeni nu mai era fericit.
Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost F (picat)
Notele nu au fost crescătoare deoarece au apărut certurile, acuzaţiile, ura şi nimeni nu a vrut să înveţe pentru beneficiul altuia.
Spre marea surpriză a tuturor studenţilor, toţi au picat.
Profesorul le-a spus că socialismul ar fi picat în final deoarece, atunci când recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar, când statul nu mai acordă acea recompensaă nimeni nu va încerca sau, va vrea să aibă succes.
..!

Nu putea fi o explicaţie mai simplă.

Iată un scurt paragraf care sintetizează totul:

"Nu se poate legifera ca săracul sa fie liber iar bogatul în afara
libertăţii. Ceea ce primeşte o persoană, fără a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la rândul ei, nu primeşte pentru ceea ce a muncit.
Statul nu poate da cuiva ceva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva.
Când jumătate din populaţie vede ca poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea şi, când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească pentru că altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci prietene, acesta este sfârşitul oricărei naţiuni!

"Nu poţi multiplica bogăţia divizând-o...!"

NOTĂ
materialul a fost primit pe poşta electronică şi se doreşte un nou semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l reprezintă pentru România statul social-paternal, în care majoritatea populaţiei este beneficiara "jafului" politic asupra oamenilor cinstiţi care muncesc ... ROMÂNIA ESTE UN PRODUS EXPIRAT FIZIC ŞI MORAL. Sănătatea şi educaţia, alături de celelalte sisteme ale statului întreţinuţilor social, create şi regizate "doctrinar" de Ion Iliescu şi acoliţii lui este ...FALIMENTAR PENTRU ROMÂNIA.
Această megastructură funcţionărească şi bugetară, supradimensionată, a fost umbrela sub care România a fost devalizată în ultimii 20 de ani de toate clicile, găştile, clanurile ...politice care îşi spun pompos, partide. NU, ei au avut o singură "doctrină", FALIMENTUL ROMÂNIEI ŞI PROSPERITATEA LOR INDIVIDUALĂ!

Niciun comentariu: