Pe vremea ”împușcatului” doctrina manipulării și spălării pe creier a copiilor și elevilor era că România este o țară bogată, frumoasă și…devreme acasă! Toate sursele de informare, atâtea câte sistemul permitea, trudea la dezideratul educației patriotarde mai sus-amintite. Constatăm că minciuna continuă, parcă mai abitir și astăzi după 21 de ani de când odiosul sistem politic cică a sucombat! Clănțăii au rămas aceiași, sistemul coercitiv a fost înlocuit cu forme moderne de manipulare și urmărire și ne mințim că trăim într-o democrație, originală, dar controlată…
Nu, România, nu-i deloc nicio țară bogată și nici măcar deosebit de frumoasă, dar, scandalos este că nici măcar acele frumuseți cu care mama natură a înzestrat-o nu sunt prețuite și, sistematic, sunt distruse. Adevărul este confirmat de milioanele de români care preferă să fie șomeri prin Europa civilizată decât să revină în eterna și fascinanta mahala românească. România este cea mai rurală țară membră a UE cu o agricultură de subzistență. Constatăm că, proiectele comuniste sunt scoase de la naftalină ca fiind sustenabile (probabil doar în anii preelectorali!), cu canalele București-Dunăre și Siret-Bărăgan care ar permite irigarea a peste 3 milioane de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate și, s-ar crea premisele unei agriculturi intensive și, probabil, performante!
Structurile regionale dorite ”furibund” de politicienii din PD-L au făcut ”fâs” imediat ce spionita de care suferă așa-zișii politicieni mioritici, a început să-și vadă compromise șansele eternilor și de neclintit neo-tovarăși lipiți de scaunele parlamentare. Este imposibil să faci reforme reale într-o țară atât de săracă, unde toate ministerele au creat un neo-proletariat al bugetarilor servili politic și, în mare parte, corupți. Este imposibil să creezi structuri administrative viabile, funcționale și, mai ales, incoruptibile, într-o țară în care ADN-ul funcționarului este intoxicat de corupție prin orice mijloc: direct, prin trafic de influență, prin șantaj etc.
Ieșirea din minciună este un proces temporal foarte greu și aproape imposibil de realizat cu toate străduințele lui Băsescu care parcă a cam …obosit, și-a cam pierdut ritmul, din lipsă de echipă în principal…Neputința îi mult prea mare într-o țară pe jumătate rurală și cu încă un sfert dintre orășenii actuali cu reminiscențe puternic rurale! De aceea educația și-a arătat limitele în toată această perioadă de tranziție către…nicăieri. Am devenit piață de consum și …gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu