miercuri, 31 august 2011

Tembeliziunile de Dâmbovița

Despre valoarea indivizilor care fac rating la tv nu trebuie să insistăm, conform statutului lor neo- capitalist televiziunile românești pendulează între tembelizionism și a-cultură…

Zilele acestea ne-a fost dat să urmărim, în direct, nunta unui baron al fotbalului, care, a fost bine încondeiat ca profil ”uman”de Gr.Cartianu mai zilele trecute (www.adevarul.ro/29.08.2011). Păi, după nunțile princiare de prin Anglia, Monaco și …Germania, era normal să vedem noua ”elită” a miliardarilor de carton (presat) care au făcut ”afaceri” în România și care nu au plătit statului impozitele de rigoare, fiind catalogați la ”băieți deștepți”!

Până și sondajele de opinie confirmă ceea ce cu toții intuiam, nunta în cauză a suscitat interes mai ales în rândul femeilor de peste 65 de ani, fără şcoală sau cu studii primare, care trăiesc în mediul urban, cu precădere în Moldova (sursa: www.gandul.info/31.08.2011 ). Dintre aceştia, doar unul din trei (29%) a rămas cu o impresie bună, în timp ce majoritatea (59%) spune că nunta i-a creat o impresie proastă.

Între sărăcia lucie care animă peisajul mioritic, criza identitară ca neam și criza valorilor care sunt mediatizate prin media există o corelație liniară ușor de anticipat. Indivizi de teapa lui Borcea, Becali –cu tot neamul lor-, Iancu, Dragomir sau alți mitici exponențiali, sunt o adevărată rușine și pecengine pe fața fotbalului românesc. Faptul că unii dintre aceștia s-au apucat și de politică, ține de celebra expresie a lui Edmund Burke: “Singurul lucru necesar ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să stea deoparte”. Când vezi cu adevărat cine face politică chiar că îți vine să …emigrezi! Este și asta una dintre marile limite ale democrației…Neimplicarea civică a valorilor sociale reale și exponențiale ale acestui neam este o țintă predilectă și cultivată intens, la ore de maximă audiență, de aceleași tembeliziuni (a se vedea emisiunile ”dedicate” intelectualilor lui Băsescu!)

Noroc că telecomanda are multe taste și, astfel, spectacolele ridicole ale prostului gust și …neam, ținta predilectă a persoanelor cu carte puțină, mă fac să cobor ratingul pasager pentru moguliada tembelizionistă dâmbovițeană a trusturilor de impacturi și irealități.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna seara!
Sunt Natasha, o fosta eleva a dvs din Economic de Turism. Imi cer scuze ca comentariul meu nu are nici o legatura cu postul dvs dar nu stiam cum sa iau legatura.
Am vizionat un film foarte interesant despre Pamant. Si mi-a ridicat foarte multe semne de intrebare. Mi-ar face mare placere sa vada si copii la orele de geografie filmul acesta avand explicatii exacte cum oamenii distrug Pamantul. Nu este explicat intr-un mod stiintic si cred ca cu totii ar intelege. Filmul se numeste "HOME" din anul 2009.
Va apreciez foarte mult modul de a preda. Va doresc sanatate si toate cele bune!
Imi cer scuze daca v-am deranjat!
Va doresc o seara placuta,
Natasha