miercuri, 8 februarie 2012

UMBRELE FOSTEI SECURITĂȚI ȘI POLITICA ROMÂNEASCĂ


După cum era de așteptat, într-o țară bolnavă de spionită și unde codoșeala este noul sport național, nu vom afla, probabil, niciodată dimensiunea extraordinară a marii turnătorii naționale. Acest lucru este din ce în ce mai clar pentru că societatea noastră este condusă în cea mai mare parte de foștii. Nu există dimensiune reală de a aproxima impactul social al turnătoriei, așa precum nu avem unitate de măsură a moralității actului în sine.
Tot mai mulți lideri politici de impact media se fac că plouă când vine vorba despre turnători și securiști! De ce? Este relativ simplu de intuit! Dacă ne uităm ce ”lideri de impact” aruncă zilnic pe media PNL, de exemplu, ne dăm seama de o anumită dimensiune a turnătoriei naționale, încă activă și rapace. Pentru ei nu contează nici dacă Voiculescu, Roșca-Stănescu, Ghișe ș.f.m.a. sunt dovediți ca turnători atât timp cât sunt folosiți ca masă de manevră și finanțatori ai unui ideal aproximativ politic, specific clanului de interese economice și, nicidecum, maselor în numele cărora se erijează ei că ar fi reprezentativi! La fel, pentru ei, nu contează dacă Porumbacu, numele de turnător al șefului lor ”spiritual” este de actualitate, umblând parcă adormiți cu eternul refren: ”Jos…” și ”Noi știm cel mai bine cum trebuie făcut!”.
Măi să fie! Ei știu cel mai bine ce? Ei nu știu absolut nimic, doresc doar puterea prin orice mijloc. Însă, noi, știm că în politică nu există moralitate dar, tot la fel de bine știm că Porumbacu va năpârli curând, devorat de propria ”oligarhie” a spălatorilor de bani publici…

Niciun comentariu: