luni, 4 februarie 2008

Goana după imagine şi ...voturi

Asistăm cu uimire la rapiditatea de repliere a clasei politice - atâta câtă avem(!)- şi dorinţa sa de a puncta cât mai repede la "ţinta" precisă, care speră ei, îi vor menţine în "cărţile" viitoarelor alegeri.
Distrugerea CNSAS, a fost imediat "luată" în braţe de guvernanţii zilei, care mai de care, bine "intenţionaţi" prin soluţiile promise şi mai ales, prin inepţiile scoase pe "sticlă". De la Orban, băgător de seamă, până la "micuţul geniu al justiţiei", parcă Chiuariu pre numele lui, la marele lor gargarist, Tăriceanu şi alţii, din aceeaşi "orientare", ne-au arătat cât de "bine intenţionaţi" sunt ei în privinţa CNSAS, Başca, finuţul Tăriceanului, cocoţat printr-o cameră parlamentară, ne convingea lăcrimând că "...ei sunt aleşii care vor face o lege nouă, mai bună ..." şi probabil, vor confecţiona o "botniţă" pentru Ticu Dumitrescu, Dinescu şi cei alţi câţiva, care îndrăznesc să iasă pe sticlă şi să ne spună despre unul sau altul, care au făcut poliţie politică. Ce nu am înţeles eu -şi probabil mulţi dintre voi!- este faptul că, o lege abrogată, organică, o înlocuim cu ce vrea Tăriceanu şi gaşca, încălcând flagrant constituţia!!
Mă distrează pachetul legilor educaţiei care, sunt o reciclare a legilor comuniste, căptuşite pe ici -colo, cu un aşa-zis element novator, toate în limbajul de lemn arhicunoscut, de tip iliescian. Goana după imagine, i-au determinat pe fripuriştii luiTăriceanu, să facă spectacole ieftine cu acest pachet de legi, obligându-mi colegii mei, profesori, educatori şi institutori, să stea prin cancelarii şi să asculte prostiile emanate de pupindosiştii de partid (e), cocoţaţi în funcţii decizionale pentru a pune în practică, "politicile" jafului banului public al şcolii. Cum am mai spus, anti-reformele educaţiei sunt necesare doar pentru a menţine oligarhiile şi a construii capitalismul de cumetrie, de acelaşi tip cu cel social-democrat. Practic, capitalismul în România se construieşte în continuare cu bani publici care sunt sistematic deturnaţi, direct sau prin interpuşi, către clientele de partid. (acest subiect îl voi detalia cu un studiu de caz Ce sunt ISJ-urile, agenţii de rezolvare a problemelor clientelei de partid sau instituţii publică?- în curând)
Legat de taxa de primă înmatriculare, zelul incompetenţilor care "dansează" pe sticlă este halucinant. Invocarea principiului UE "poluatorul plăteşte", este o minciună sfruntată, principiile se aplică la cadre legislative economice şi nu comerciale; această taxă nu are nimic cu mediul (doar denumirea, păcăleală!!), ea este o taxă eninamente fiscală. Invocarea principiilor UE arată lipsa de cultură politică şi legislativă a acestor politiceni...ieftini, din toate punctele de vedere.
Goana după imagine îi preocupă deopotrivă pe toţi politicienii, iar eu nu sunt dumirit, unde sunt oamenii, votanţii, în toate schemele şi algoritmele politice ale sus-menţionaţilor.


De fapt eu cer cam mult, oamenii sunt importanţi doar câteva zile, anul acesta (pentru ca apoi, timp de 4 ani, nu mai sunt importanţi!!) în ziua votului. PROBLEMA CEA MAI IMPORTANTĂ ESTE CUM LE SMULGEM VOTUL, CUM ÎI MAI PĂCĂLIM O "TURĂ"....

Treziţi-vă oameni buni, şi dacă, nu vom vota uninominal, ca să responsabilizăm politicul, atunci ... să se voteze între ei. O altă grijă a lor este ca nu cumva, să se ridice unii care să facă altfel de politică, adică responsabilă faţă de alegători şi ...ţară.

Niciun comentariu: