miercuri, 30 iulie 2008

Anul în care politicienii spun tâmpenii pentru a cerşi voturi

Din ciclul "prostirea pe faţă!", toţi îmbârligătorii de cuvinte mieroase, care-şi spun şi politicieni, vin cu cele mai trăsnite propuneri legislative prin care, îşi "demonstrează" (odată la 4 ani), "ataşamentul" faţă de alegători, a se citi, de "fraierul care nu are ce face şi se duce la vot!".

Un tinerel de prin partidul Felicşi Motanii, cu numele său care te duce mai curând cu gândul, la ceva rece şi aburit "... încă una şi mă duc!" a propus sec, ca cei care au mari restanţe şi penalităţi la plata întreţinerii, să fier absolviţi de acestea pentru simplul motiv că "oricum nu vor mai fi plătite vreodată".

În calitatea mea, de fondator al unei asociaţii de proprietari şi de preşedinte al acesteia, vreme de 7 ani, am considerat că trebuie să iau poziţie publică...pe blog. Păi, ideea creaţă a susnumitului "politician", nu face altceva decât să-i înjure în faţă pe aceia care, fiind corecţi şi cinstiţi, au plătit lună de lună cheltuielile cu întreţinerea apartamentului iar, ceilalţi, "asistaţii felicşilor...", care au ţinut-o dintr-un chef în altul, şi-au băgat piciorul în ea întreţinere şi chiar şi-au lăsat vecinii fără unele utilităţi din cauza datoriilor acumulate. Cu astfel de idei politicianiste, nu facem altceva decât ceea ce "politicianul român" ştie el cel mai bine, îi învrăjbeşte pe unii împotriva celorlalţi şi încurajează dezordinea, care şi-aşa, este cultivată de guvernanţi.

Protestez public împotriva unor astfel de practici bolşevice, egalitariste, de tip iliesciano-năstăsian, prin care votanţilor trebuia să li se inoculeze că protecţia socială este un statut de întreţinut iar guvernanţii au grijă ca fraierii care muncesc şi, mai ales cei din mediul privat, să cotizeze corespunzător. Idei de acest tip, nu vor face bine niciodată într-un sistem care se vrea a fi democratic dar, în care unii sunt mai egali decât alţii, mai şmecheri cu 5 secunde... politice. Până acum, nu am văzut şi nici nu am auzit vreun politican care să vorbească cu respect faţă de alegători şi cu atât mai mult, să ne demonstreze responsabilitate faţă de cetăţeanul care până la urmă înghite gogoşile politice cu nemiluita. O ţară minunată, păcat că-i locuită!

Niciun comentariu: