vineri, 29 august 2008

Cultivarea haosului în România nu este un lucru întâmplător


În acest tăvălug mediatic bine articulat şi mai ales, controlat, în urma căruia media chiar devenise o putere în stat, clasa politică, atât cât avem aşa ceva, este din ce în ce mai atentă la toate mişcările "mogulilor" care deţin controlul "pieţei". Asocierile, contrare doctrinei între trustul media al lui Voiculescu şi P.S.D., nu este nicio noutate, atâta timp cât politichia mioritică este adoctrinară, singura dorinţă care "guvernează" politicile partidelor (găştilor) este puterea şi accesul la banul public. Bătăliile aici se dau, pentru accesul la banii publici şi ...atât.
* * *

Astăzi, ministrul de externe a ieşit hotărât în media declarând ritos "război" clanurilor mafiote, care guvernează marile oraşe. Mie mi se pare un foc de paie electoral, întrucât dl. Cristian David, nu a suflat nimic despre clanurile mafiote politice, unele din propriul partid. Aceşti indivizi care se asociază după tipicul crimei organizate, spală bani, publici sau europeni, fără nicio reţinere şi eu îi consider la fel de vinovaţi ca cei care terorizează oraşele mari şi nu numai...
La Iaşi, un avocat "celebru" în felul lui, Mihail Vlasov, socrul dlui David, este bănuit de spălarea unor sume importante cu 5 zerouri din bani europeni, alături de protejata sa, Magda Ţepoi. Justiţia de "partid" a dlui Vlasov, a reuşit până acum blocarea dosarului respectiv şi au "reabilitat-o" pe dna Magda Ţepoi, "promovând-o" să ne reprezinte ţara pe la Comisia Europeană. Eu, chiar îndrăznesc să sugerez ca la Bruxelles, respectiva dnă penelistă, să se ocupe tot " de bani europeni", în mod deosebit de sustragerea şi spălarea acestora.
Este iresponsabil gestul guvernului Tăriceanu, de a exporta astfel de exemplare care să ne reprezinte ca ţară în străinătate dar, aceasta confirmă că, cu cât furi mai mult, eşti protejat de "clasa politică, în numele căreia ai furat". Acelaşi avocat, Vlasov, cică a ajuns şi deputat mai nou! Nimic nu este întâmplător, totul este o marfă pe care găştile politice, o acaparează pentru a se pune la adăpostul sistemului judiciar propriu de partid (e). "Privatizarea" justiţiei de către partide este vizibilă şi cu ochiul liber. Orice dosar, are implicaţii politice dintre cele mai diverse.
Mai nou, am aflat că gaşca tov. Doru Tompea, de la boutiqul universitar situat la prima intersecţie semaforizată cum cobori din Cucu spre Bucşinescu, a spălat bani europeni împreună cu mentorul, Adrian Năstase, pentru diferite grupări antiromâneşti din Basarabia! Nimic nou, cu toţii ştiam că acest personaj macabru este feroce ca orice activist bine îndoctrinat la Fane Gheorghiu şi specialist în diversiuni dintre cele mai ...diverse!

* * *

La intrarea în Iaşi, dinspre "dopul" de la complexul comercial Era, pe partea dreaptă a drumului stă de pază printr-un afiş electoral, tov. deputat pesdisto-penelist (ruta a fost bidirecţională!) Dobre Traian care, ne spune că "preocuparea lui este infrastructura". În calitatea mea de contribuabil, îi sugerez dlui tov. Dobre Traian, să ia DEx-ul şi să vadă ce înseamnă cuvântul din logo-ul său electoral, nu de alta dar, habar nu are despre infrastructură. Nu mi-a căşunat nimic pe acest personaj, la fel de submediocru ca şi ceilalţi care, odată la 4 ani mint cu neruşinare că vor face şi drege, dar realitatea este ÎNTOTDEAUNA ALTA...
Dl. tov. Dobre Traian, a preluat din "experienţa" manipulatoare pesedistă, mersul cu doctorul prin sate să consulte votanţii. Păi, acest gest ruşinos, nu este altceva decât recunoaşterea incompetenţei guvernului său în politicile sanitare. O dovadă mai bună nici că există. Acelaşi lucru este vizibil în educaţie, unde minciunile şi fâsâielile unui ministru total aerian, au sucombat prin antireformă sistemul comunist care guvernează educaţia. Ideea că aceste animale politice, cum se autoironizează unii cu emfază, sunt de neînlocuit, este total greşită. Ştin cu toţii că, de fapt, politica nu este suma compromisurilor, ci a şantajurilor ordinare promovate de baronii locali ai partidelor deja parlamentare.

* * *

Dorinţa unora dintre noi de a schimba acestă "clasă politică" iresponsabilă faţă de alegători şi de cele mai multe ori care acţionează antinaţional şi infracţional doar pentru a-şi satisface propriile afaceri, va fi grea. Accesul la resursele necesare unei campanii electorale, la fel de murdare ca cele de până acum, este blocat cu grijă de aceste "găşti".
Cunosc foarte mulţi ieşeni responsabili care cu onoare i-ar putea reprezenta pe cetăţeni în instituţiile legislative ale ţării. Depinde de ei şi de fiecare dintre Independenţii care vor candida, cum vom reuşi să învingem caracatiţa corupţiei specifică statului mafiot, promovată de această pseudoclasă politică. Pentru că, menţinerea şi cultivarea neimplicării civice a locuitorilor a dat numeroase roade până acum pesedisto-peneliştilor de la guvernare, haosul va fi întreţinut astfel încât, neîncrederea populaţiei în actul de justiţie şi în politică să crească constant şi, eventual la urne, să vină doar ei şi acoliţii lor. Consider că încrederea în actul politic poate veni doar din partea exponenţilor societăţii civile, acei mulţi şi deocamdată fără putere, de a dărâma structurile politice mafiote...

Niciun comentariu: