sâmbătă, 25 octombrie 2008

Educaţia, moare pe mâna ei...

Nu fac parte dintre acei care plesneau de încredere în legătură cu măririle salariale de 50%, după cum, eram ferm convins că acest lucru nu este posibil în cadrul actualei puteri guvernamentale, condusă de un individ şovăielnic ( răzgândeanu, moliceanu, etc), dar abil, cu clientela sa ierarhică. Să explicăm puţin... Barilul de petrol este în jur de 70 de dolari, scăzând aproape cu 50% faţă de primele 6 luni ale anului. Preţul benzinei la pompă, la tovarăşul Patriciu, este aproape acelaşi ca la începutul verii, adică, maximizarea jafului din buzunarul cetăţeanului cu largul concurs al pretenarului de croazieră şi aflat la capătul firului scurt, Tăriceanu. Bineînţeles că nici austriecii de la Petrom nu stau cu mâinile la spate şi probabil, vă veţi întreba mulţi, de ce, alde visătorul Vosganian avea o mare "problemă" cu Petromul toată vara... problema era simplă, controlul preţului carburantului la pompă şi probabil, şpăgile necesare campaniilor electorale.
* * *
Educaţia moare pe mâna ei pentru simplul fapt că nu a reuşit să aibă nişte lideri competenţi atât la nivel central cât şi în teritoriu, lideri care să impună NORMALITATEA salarizării şi ierarhizărilor salariale. Avem lideri de sindicat incompetenţi dar, "bine" susţinuţi acolo sus de o altă clientelă din eşalonul secund. Faptul că liderii de sindicat iau parte la anumite decizii la nivel local, îşi iau partea -probabil- din mita concursurilor de titularizare, trucate sistematic de clientela politică, care subordonează inspectoratele şcolare judeţene afacerilor de partid. Şi, atunci de unde reformă, de unde resurse, de unde salarizare după eficienţa muncii depuse, de unde performanţă şi recunoaşterea acesteia.
Când, în realitate, şcoala este sub cizma ordinară a politicului, care şi-a amplasat slugile (limbiştii şi lipitorii de afişe, etc) în toate funcţiile decizionale, tocmai pentru a controla cât mai "eficient" toate resursele. Ce te faci, când în cancelarie vezi pupindosişti pe faţă ai regimului politic care nu-şi fac orele, dar sunt ...reformişti, formatori...!
Ce să te faci când vezi peste tot directori dobitoci, la fel impuşi de clientela de partid(e), contestaţi şi contestabili din toate punctele de vedere. Ei, ştiu doar un lucru, să dea cu barda şi să raporteze eminenţelor cenuşii din IŞJ că misiunea a fost executată. Este vreun director în stare să aplice un chestionar de satisfacţie colectivului didactic? Nu, pentru că sunt incompetenţi şi nu ştiu nici măcar ce-i acel chestionar!
...şi dacă toate trebuie să poarte un nume la Iaşi, este simplu, "managementul de cumetrie şi mizerie a lui Gavrilă şi acoliţilor ei"
* * '
Salariile nu se vor mări pentru că tovarăşii din "echipa tăriceanului" nu sunt în stare să ia decizii pentru simplul fapt că, sunt la fel ca majoritatea clientelei politice, incompetenţi. O lege a salarizării bugetarilor se cere de ani de zile dar, nimeni nu va lua taurul de coarne şi să răstoarne un "sistem de valori" în care deja, Hoţii strigă, hoţii ( asemănarea cu tagma sau gaştile din justiţie, nu-i întâmplătoare!).
Manipularea ieftină prin mass-media, gen că salariile cadrelor didactice au crescut de la 1 octombrie cu 9%, este o formă mizerabilă (tăriceniană) de a compromite educaţia, întrucât de la data respectivă toţi bugetarii primesc acelaşi procent, iar decalajale, se măresc constant în detrimentul dascălilor.
ULTIMUL SĂ STINGĂ LUMINA, EDUCAŢIA NU SE MAI VEDE NICI MĂCAR LA CAPĂTUL TUNELULUI...TIMPULUI!
CA O CONSOLARE, LUI TĂRICEANU ŞI GĂŞTII LUI, CARE-ŞI ZICE GUVERN, LE DEDIC BANCUL CU...TIMPUL!

Niciun comentariu: