marți, 17 august 2010

Trezeşte-te România!

"Atunci când cineva nu se mai simte liber, potrivit propriei definiţii a libertăţii, are alternativă: pleacă. Atunci când există nişte constrângeri, poţi să le accepţi sau nu."
ROBERT TURCESCU, ziarist

Am început cu vorbele de duh ale ziaristului demisionar de la mega-trustul media patronat de unul dintre cei mai controversaţi indivizi ai capitalismului de carton sau ...original românesc, respectiv SOV. Întotdeauna l-am admirat pe Robert pentru "cocoaşa" lui dreapta, deontologică, într-un domeniu în care mitocănia, grotescul, minciuna şi ticăloşia politică sunt "adevăruri cosmetizate" cu care românii se hrănesc sistematic.
Dacă cineva mai are vreun dubiu cu privire la forţa de manipulare prin media a populaţiei, atunci un studiu de caz pe postul OTV şi circul "marcă înregistrată" Dan Diaconescu este convingător... Acest şarlatan şantajist se crede buricul universului (probabil cărăcălean!) şi invită fel de fel de cetăţeni de bine care nu-s în stare să îngâime 3 cuvinte coerent pentru a convinge despre demersul lui politic cu Partidul Poporului. Care partid, care popor? Să fim cinstiţi, nici pe vremea "dictaturilor" medievale, pe vremea lui Ţepeş, domnul nu conducea de unul singur, avea adunarea boierilor... Păi dacă acest individ subţire prosteşte cetăţenii fără ca CNA să se autosesizeze mie mi se pare extrem de grav... Politicianul providenţial care se crede acest Diaconescu este sinonim cu prostia acestui popor păcălit sistematic de fel de fel de şarlatani prin intermediul mass media (trustul Felix motanu este identic...) şi care, odată legitimaţi politic prin vot îşi bat joc timp de 4 ani de România. Şi, cum românul este cunoscut cu mintea scurtă acesta se lasă "îmbrobodit" din nou şi iese la vot conferind legitimitate altor hoarde de...neica nimeni pentru a fi din nou, batjocorit!

Niciun comentariu: