sâmbătă, 25 iunie 2011

Cimitirele pe roți...

Faptul că suntem o țară lipsită de infrastructură rutieră, în special, nu este nicio noutate...Acest lucru are o reflectare directă în speranța de viață!
Pe drumurile proaste din România poliția a scăpat total controlul circulației rutiere. Capitalismul sălbatic, troglodit de tip românesc, a creat o paradigmă nouă a rentabilității și eficienței rețelei rutiere. Toți circulă peste tot cu viteze care depășesc cu mult legea iar poliția ridică neputincioasă din umeri. Ca un participant la trafic care parcurge peste 30000 km/an mă crucesc câte accidente au loc, la fiecare drum pe care-l fac pe meleagurile mioritice.
Transportul public interurban a câștigat bătălia cu feroviarii și au acaparat total piața. Ei circulă cu viteze mari...în interesul beneficiarului! Azi, la Podu Iloaiei 14 oameni au fost accidentați din această cauză chiar în oraș!! Microbuzul circula cu viteză extrem de mare prin localitate. Peste tot în România autocamioanele TIR circulă cu peste 100 km/h în localitate iar cei amendați sunt...doar șoferii amatori!! De ”profesioniștii” inconștienți ai morții poliția nu se ia pentru că aceștia își pierd munca! Camioanele încărcate cu balastru din albia Siretului circulă cu viteze amețitoare, peste tot, în localități sau în afara acestora și pot semăna moartea pentru orice alt participant la trafic în orice moment (nu mai spunem de supraîncărcarea acestor autovehicole și de distrugerea carosabilului). Ăștia ne sunt capitaliștii de mucava care fac afaceri pe banii noștri și seamănă panică sau moarte după caz.
Dar, vinovații morali ai acestor neajunsuri vă surâd de pe ”sticlă”, ei sunt plătiți boierește în parlament pentru ași bate joc de noi și de banul public prin lipsa investițiilor în infrastructură și pedepsirea vinovaților de pe cimitirele pe roți care bântuie pe toate drumurile...

Niciun comentariu: