sâmbătă, 25 iunie 2011

Jignirea ca virtute

Recentul derapaj politico -istoric transmis în direct pe sticlă cu acuzația extrem de gravă a președintelui Băsescu la adresa Regelui Mihai m-a descumpănit un pic...Prima mea reacție a fost rezervată, Băsescu știe mai multe decât noi și, teoretic, poate are dreptate!
Nu știu nici măcar dacă prin lipsa lui de politețe și prin crisparea colerică a transmis un mesaj coerent, istoria este o ...pseudoștiință, o minciună povestită de unii și alții după cum le servește interesului lor de clan, gașcă sau de afaceri, deci, este un instrument politizat!
Nu m-am mirat nici de isteria condamnării publice a declarației președintelui, dar, ca cetățean responsabil și contribuabil al acestei țări ridic două probleme.
Prima este legată de moralitatea liderilor opoziției. Este arhicunoscut faptul că ”istoricii” neamului sunt indivizi cu pedygree securist, nimeni nu putea avea acces la facultățile de filozofie sau istorie decât pe baza dosarului de ”bună purtate”. Așa că filozofo-istoricul Antonescu are un ”trecut” greu de care unii știm bine cum a decurs și nu mi se par morale luările lui de ”poziție”. Cum, la fel de imoral este salariul ridicat de același lider politic de la Senat pentru ...lipsuri de la ședințe. Dar cine se împiedică de moralitate în politică!
Al doilea aspect este legat de prestanța unor lideri de opinie ai ...societății civile în frunte cu dna Zoe Petre. Dacă cu adevărat sunt istoricii de marcă care se consideră ei, așteptăm cu viu interes ca împreună cu celălalt istoric, Stelian Tănase, să ne convingă că Băsescu bate câmpii. Dar acest lucru să fie real și nu un partizanat clientelar, ca membri ai camarilei lui Crin sau Ponta, după caz...Capisci, Antonescule!

Niciun comentariu: