marți, 23 august 2011

Dacă ai onoare dle (tov) Nichita dă-ți demisia și pleacă din Palatul Roznovanu (Iași)





Cu toții știm că în politică trebuie să ai ”șoricul” gros ca să reziști, deci, este imposibil să ai și onoare!

Iașiul a ajuns de râsul curcilor în ceea ce pe scurt putem caracteriza mandatele de primar a dlui(tov) Nichita Gh. Pe zi ce trece Iașiul este un oraș hidos, cu străzi prost întreținute, cu gropi sau plombe haotice care vor sări la prima ploaie mai zdravănă. Primarul asistaților social ”are nevoie de timp” să ne arate ce poate! Iată că după cca 5 ani de mandat, orașul arată din ce în ce mai urât și prost gospodărit. Nu este nicio noutate că un ”mingicar șpăgar”(fost arbitru de divizia D) nu se poate ridica peste nivelul incompetenței pe care o afișează. Nici măcar trecutul lui de turnător nu mai contează, probabil, doar pentru ”echipa” care ocupă abuziv Palatul Roznovanu mai este important acest aspect de șantaj și, cel mai probabil, de echipă de turnători!

Probabil, unica realizare a mandatelor Nichita este disciplinarea maidanezilor care pot fi văzuți, în orice moment peste tot, prin toate intersecțiile semaforizate cum traversează pe culoarea verde a semaforului!

Nu accept sub nicio formă părerile țuțerilor de partid ai tov. Nichita și a postacilor săi (plătiți din bani publici și care stau pe forumuri să înjure pe oricine are curaj să se ia de tov Nichita și camarila-i…) punctând la realizările primăriei cu deja ”celebrele” străzi ”modernizate” din mega-împrumutul Dexia sau de porțiunile catalogate drumuri naționale (Canta-Străpungere Silvestru- Nicolae Iorga) asfaltate din bani guvernamentali. Cât despre mega-proiectul Palas acesta este unul privat și primăria nu are decât meritul asocierii și va câștiga bani din această asociere, deci, nu este o investiție a primăriei. Ca o constatare personală manifestată constant, mega-proiectul Palas urățește iremediabil Palatul Culturii și nu este decât moftul unor non-specialiști în urbanism și, nici, nu va avea beneficii majore pentru (re)lansarea turismului ieșean!

Al doilea oraș din țară arată dureros, chiar este hidoșit cinic pe zi ce trece de oligarhia ”roșie” din jurul lui Nichita. Această oligarhie a finanțatorilor lui Nichita, în care se regăsesc nume relativ ”grele” economice locale îl vor mereu pe Nichita primar pentru că s-au învățat-probabil!- cât, când și cum să cotizeze.

Și ca să aveți dovada umilinței ieșenilor vă arăt câteva imagini dintr-un oraș apropiat unde un primar competent, gospodar, a reușit să modernizeze parcul municipal și, recomand, ieșenilor, să meargă în excursie întrucât la ei acasă nu au ce vedea….

FOTO: Parcul municipal ROMAN, oază de verdeață urbană (lângă gară), datat 1906 (Grădina Mare), 13,3 ha cu alei maiestuoase dominate de castani și tei, mini-grădină zoo în aer liber(iepuri, păuni, rațe, gâște, lebede albe și negre), terenuri sportive cu nocturnă, loc de joacă pentru copii, hidrobiciclete și bărci, restaurant, terasă, cascadă și fântâni arteziene, muzeu de istorie naturală și, iarna...patinoar.

Un comentariu:

Lucian Şerban spunea...

Chiar că arată bine parcul din Roman. Ştiam de proiectul edililor, din foto se vede că e o reuşită. Bravo lor!