marți, 22 mai 2012

DAN CÂRLAN sau despre traseismul cameleonic al unui individ submediocru


În politica bahluviană un individ cu o ascensiune ”politică” deosebită în ultimii 8 ani a fost Dan Cârlan. Etern perdant al tuturor alegerilor la care a participat, individul posedă o abilitate pe alocuri diabolică de a se furișa și de a cădea în picioare. După mentorii lui locali dar și naționali, Cârlan a făcut din PD și, mai apoi, PD-L, o filială coruptă în care șpaga și golănia au devenit doctrinele fundamentale. A racolat în partid indivizi submediocri, ca și el, intuind nevoia de preamărire a acestora. Numai că, până la urmă, sprijinul pentru coruptul Cârlan de pe la București a apus…
În 2008, imediat după alegerile generale, Cârlan i-a păcălit pe colegii lui de filială și a luat urgent calea capitalei cu traista de șpăgi să se aranjeze. Calculul său a fost simplu, își cumpără onoruri prin vreun minister și, apoi, își implantează clientela coruptă în deconcentrate și descentralizate, clientelă care va aduna șpăgi pentru el în continuare și, astfel,  sistemul va ”produce”. Unele dintre aceste cliente ale lui Cârlan au fost dovedite penal, cum a fost cazul Direcției Finanțelor Publice Județene unde ”sluga” sa, Sorina Marin, a fost repede ”rebranduită” pe la București, confirmând zicala neaoșă ”cu cât furi mai mult și ești un ticălos, sistemul are grijă și te promovează!”. La București, Cârlan a pendulat prin ministerul mediului, trecând prin demnități mari fără să știe despre ce-i vorba, confirmând Legea nr. 1 a lui Murphy ”cine nu se pricepe la nimic îi învață pe alții cum se face!”. Numai că scaunul de etern șef de filială i-a zburat de sub …șezut și Cârlan a intrat într-un con de umbră politic. A ajuns nu știu ce băgător de seamă la o administrație care se ocupă de inundații și a reactivat un proiect comunist care urmărește reabilitarea albiei Bahluiului. Proiectul ne-a arătat, cum o fabrică (de bere) este foarte bună, după demolare, pentru a amenaja un râu într-un mod fantasmagonic și nicidecum eficient pentru oraș, atât economic cât și estetic (a se vedea proiectul bucureștean cu albia Dâmboviței, cei care vă pricepeți la hidrologie!!!).
Așa că, mai nou, Cârlan-ul nostru se dă în stambă cu sfaturi penibile și invective ieftine împotriva foștilor lui colegi de partid, evident, pentru toți cei avizați, o face la comandă groparilor Iașilor, Nichita&Fenechiu. Omul latră să se salveze, postul călduț de prin Ministerul Mediului cere sacrificii, asociată din belșug cu  lipsă de onoare, de bun simț elementar și mârlăneala continuă. Cârlan și   foștii lui acoliți, între timp trecuți la socialiștii de conjunctură, ne arată față hidoasă a cameleonismului politic, fiind exemple clasice, penibile, care confirmă regula ticăloșiei!

P.S. Pe un forum al unui cotidian local niște postaci scriau despre cameleonul Cârlan: ”întrebați-l formula apei?” sau ” Să spună de unde izvorăște Prutul și Siretul?”. E mult prea mult pentru el…părerea mea!

Niciun comentariu: