duminică, 20 mai 2012

ROMÂNIA, ÎNTRE PAN-SLAVISMUL SOCIALIȘTILOR ȘI PAN-AMERICANISMUL PREZIDENȚIAL ȘI AL DREPTEI REALE (I)


Aflat  la Chicago, președintele României a declarat: "șeful politicii externe a statului român este şeful statului român. Deci, parteneriatul strategic este cu SUA. Federaţia Rusă ne este vecin, avem interese economice şi de securitate în zonă, dar parteneriatul nostru definitiv, parteneriatul nostru strategic este cu SUA, plus calitatea de membri ai UE. Iar, din acest punct de vedere, v-a răspuns cea mai autorizată voce a statului român".
***
            Trebuie să privim realist situația și conjunctura internațională într-o perioadă în care globalizarea ca fenomen economic și social începe să gâfâie și, în care, doar cei puternici nu suferă de efectele directe ale recesiunii. Este clar, o criză de supraproducție pe fondul externalizării producției dinspre cei bogați, în statele foarte sărace unde mâna de lucru este foarte ieftină. E un fel de răzbunare a capitalismului împotriva popoarelor care, până mai ieri, dădeau pe-afară de bunăstare. Să ne uităm la Spania, Italia, Grecia, Irlanda sau Portugalia unde șomajul atinge cote de neimaginat iar sărăcia este déjà o imensă problemă socială! De fapt, flancul sud european, mediteraneean, este cel mai afectat datorită, în primul rând, nechibzuinței conducătorilor de guverne care s-au succedat în ultimii 20 de ani. Falimentul statului social cu o multitudine de drepturi este emblema statelor, mai sărace, din Europa.
            Dincolo de zăngănitul armelor, perioada actuală este din ce în ce mai mult o perioadă a șantajului internațional prin subordonare economică. Tocmai de asta este foarte important să alegi o baricadă solidă care să-ți confere stabilitate pe termen lung…

Niciun comentariu: