vineri, 30 mai 2008

Apel către normalişti şi nu numai

Scrisorica de faţă nu este un îndemn politic, cum, sau cu cine să votaţi, ci doar o informare pentru aceia, care întâmplător, cred în guvernarea minciunii ordinare ca "valoare adăugată". Societatea pseudo-democratică românească, este un surogat, în care adevăraţii conducători ai destinelor ţării, stau pitiţi la umbra tufelor de bani.
Pe sticlă apar manipulatori diverşi, diversionişti manipulatori, activişti comunişti crescuţi şi hrăniţi în spiritul proletcultismului...militant, securişti odioşi sau travestiţi în oameni de bine, nesimţiţi care au turnat ordinar până şi pe fraţii lor, etc. Toţi aceştia, se conduc după principiul specific celor spălaţi pe creier: "Cine nu-i cu noi, este împotrivă şi, ca atare, trebuie distrus!"
* * *
Minciuna guvernanţilor, că chiar ar fi competenţi -de dau pe-afară- şi că s-au alocat sub această guvernare, cei mai mulţi bani educaţiei..., bla, bla, este gogonată.
Să spunem lucrurilor pe nume. Prin aquis-ul comunitar, România s-a angajat că va acorda din primul său an de integrare, peste 6% din PIB, educaţiei. Asta s-a întâmplat în anul 2007 dar, minciuna şi hoţia, au picioare scurte...În anul 2008, s-au alocat, pe hârtie- fonduri identice anului anterior dar, imediat după aprobarea bugetului de către parlament, guvernanţii au rectificat negativ bugetul, iar banii promişi educaţiei, sunt doar pe hârtie. Reamintesc că în fiecare an al guvernărilor pSD (ce glumă bună că aceştia ar fi un partid de stânga!), cu toate că, educaţia era, declarativ, o prioritate naţională, de fiecare dată a fost subfinanţată, iar banii , de cele mai multe ori, au fost deturnaţi către clientela de partid..., ca şi acum dealtfel.
Marile investiţii din educaţie, mai ales reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor, este praf în ochi fraierilor, adică contribuabilului.
Studiu de caz: Şcoala Normală Vasile Lupu din Iaşi
După ce partidele coaliţiei D punct A, au ajuns la ciolanul din dealul Copoului şi, şi-au instalat la conducere lipitorii de afişe şi "finanţatorii" (a se citi plătitorii de şpăgi), nu s-a întâmplat nimic. Internatul şcolii, cel mai mare din judeţ în acest moment, zace în neglijenţă de peste 3 ani, chiar dacă, cu chiu cu vai, a fost reabilitat pe jumătate din suprafaţă. Filiera PNL-PSD; cumătria de conjunctură Gavrilă-Nichita, nu a mai funcţionat. Fac precizarea că internatului şcolii a început să fie reabilitat cu finanţare de la bugetul local, încă din anul 2003. Apoi, după terminarea lucrărilor (2007), "competenţele manageriale" de partid, nu au fost în stare să întocmească un buget elementar în care să cuprindă investiţiile pentru dotarea camerelor.
S-a mai spus că după demiterea lui Paraschiv, vor renova şi dota şcoala, vor veni bani pe scară rulantă, probabil numai cu condiţia să câştige licitaţiile cine trebuie. În 3 ani, abia au reuşit să se apuce de aripa de nord-vest a clădirii principale, iar banii alocaţi oricum sunt insuficienţi. O altă imagine a jafului din vechiul mandat a cumătriei Gasvrilă-Purţuc, este fosta casă a directorului, reabilitată cu foarte mulţi bani de către firmele de partid, a reajuns o ruină în doar câţiva ani. Bani publici spălaţi pentru partid. De astfel de oameni avem nevoie în funcţiile decizionale!
Gospodărirea şcolii, de fapt jaful organizat de slugile lui Purţuc, de cumătra ei Grigoriu, care a ajuns să considere curtea şcolii drept propria feudă. Chefurile organizate în internat de fiul madamei Grigoriu şi alte fapte ale acestuia, sunt imediat "acoperite" de conducere, pentru că dăunează imaginii şcolii.
Faptul că, o directoare adjunctă este găsită mai curând la Colegiul Wurmbrandt, unde are ore în acelaşi timp când ar trebui să fac management la şcoala normală, este o altă poveste. De fapt, managementul necesită profesionalism şi dăruire, iar pe slugile PNL le interesează doar banii...cât mai mulţi şi nemunciţi.
Iată doar un crâmpei din activitatea incompetenţilor care conduc destinele educaţiei. Mă cutremur cum, indivizi obscuri care nici orele nu şi le fac, sunt promovaţi în funcţii decizionale. Rămâi uimit cum, aceste monumente de incompetenţă, triunghiul Purţuc-Ungureanu- Axinte, şi gaşca lor de aplaudaci, sunt considerate... formatori sau reformatori ai sistemului. Care sistem! Cel ticălos, pe care-l servesc cu sârg.
* * *
Aşa că dragi normalişti, atenţie la păcălicii de orice culoare ar fi ei, galben şi însăgetaţi de albastru sau, roşii cu trandafiri. O veche vorbă românească, zice că "cine se-aseamână, se adună". Un tablou a deziluziei educaţiei româneşti stă zălog la intersecţia de la Ţesătura, unde Gavrilă şi Adomniţei, doi dintre groparii educaţiei româneşti, vi se arată ca o echipă (politică) de nezdruncinat. Echipa haosului şi incompetenţei!
Să votaţi responsabil, pe aceia pe care-i credeţi realmente competenţi şi care vor şi, pot contribui la renaşterea României. Mergeţi la vot, fiecare dintre noi, avem o datorie civică, să construim ceva pentru semeni.

3 comentarii:

Anonim spunea...

din pacate, aveti mare dreptate. Totul este insa un mizerabil joc politic si cu asta nu ai cum te lupta. E ca un cancer generalizat, crescut pe Scoala Normala si pe sistemul de invatamant!

vioscout spunea...

Un sistem putred coordonat din umbra de fiinte ticaloase, asta este Romania prezentului. Scoala, se darama sub povara incompetentei cu care este guvernata, dar nu conteaza. In numele educatiei cresc averi fabuloase, se construiesc la foc automat vile in toate zonele rezidentiale. Scopul scuza mijloacele. Ne complacem si poate chiar, asistam neputinciosi, cum totul se darama...

Anonim spunea...

sunt de acord cu dumneavoastra,chiar si acum in 2010 lucrurile nu sa-u schimbat...sunt tot mai haotice