duminică, 11 mai 2008

De ce voi vota cu DUMITRU OPREA

Sunt suficient de multe motive care mă determină să votez cu Dumitru OPREA.
În primul rând cred că, ieşenii trebuie să ştie că principala lor obligaţie publică, civică pe care o au la acest moment, este să scape oraşul de "pecenginea" grupului Nichita, aciuaţi în Primăria Iaşi, care au distrus practic oraşul.
Cred că Iaşiul trăieşte o adevărată dramă, în care acest individ, meschin, cu un comportament de prim-secretar comunist, trebuie fugărit din primărie. El şi gaşca pesedistă, au transformat o instituţie publică într-o sucursală de partid, departe de cetăţeanul contribuabil, pe care ori de câte ori are posibilitatea, Nichita îl umileşte dar... pe banii lui, ai cetăţeanului. Primăria iaşi, trebuie redată ieşenilor!
Sunt multe întrebări la care Nichita şi gaşca, ar trebui să răspundă în faţa ieşenilor, multe fiind de competenţa structurilor statului de drept, care, se pare, doar acoperă întreaga suită de nemernicii din primăria locală.
Poate că Nichita, le va spune ieşenilor cum spală bani publici pentru fotbal, unica lui pasiune şi daţi-mi voie să cred că, la care, nici măcar nu se pricepe. Pentru că, vremea şpăgarilor, a spălătorilor de bani publici, va apune cât de curând. Poate că Nichita, ar trebui să le spună pensionarilor din filiala lui de partid, cum înfiinţează anual societăţi comerciale pentru fotbal şi apoi le abandonează ...statului, cu datorii de zeci de miliarde. În orice stat civilizat, astfel de indivizi, ar fi demult după gratii dar, în statul securist românesc, aceasta este o ...virtute!
Deturnarea banilor publici din educaţie, în tandem cu Camelia Gavrilă, prin finanţarea diverselor evenimente ale I.Ş.J. Iaşi de către Consiliul Local, doar în urma achiziţiilor publice la preţuri exorbitante ( cu încălcare flagrantă a legii!) de la firmele unde Nichita şi camarila sunt acţionari sau de la firmele cumetriilor aceluiaşi Nichita. Se confirmă că hoţii politici nu au culoare, sunt adoctrinari şi au un singur target, banul public pentru ei şi acoliţi.
Nu sunt împotriva echipei de fotbal, chiar dacă Iaşiul a fost sărăcit de mulţi bani, care ar fi trebuit direcţionaţi spre binele ieşenilor care contribuie la bugetul public. Sunt pentru transparenţă şi dacă, ieşenii doresc echipă de prima ligă, acest lucru să se întâmple pe bani privaţi, iar comunitatea să contribuie foarte puţin şi mai ales transparent. Poate acelaşi Nichita, le va spune ieşenilor de ce nocturna de la Iaşi -identică cu cea de la Vaslui- a costat dublu, de ce refacerea gazonului de la Iaşi -acţiune identică cu cea de la Focşani- a costat , tot dublu pe ieşeni, de ce miliarde de lei, s-au cheltuit iresponsabil (doar aparent!) pe "studii" de circulaţie la firmele de partid din Bucureşti, de ce ? de ce? ( n+1) ...
De ce, iniţiativa unui grup de investitori locali pentru preluarea echipei de fotbal, a fost brutal respinsă, când printre condiţiile preluării echipei erau: un audit profesionist, schimbarea echipei manageriale în care Nichita era "şefu' ", transparenţa gestionării fondurilor?
* * *
Iată doar, câteva dintre motivele care mă determină să susţin, că eu ca ieşean, mă simt umilit de atâta incompetenţă, iresponsabilitate faţă de cetăţeni şi faţă de banul public şi, de infatuarea sloganului electoral psd-ist local, în care se afirmă "că tovarăşul Nichita mai are ceva de terminat la Iaşi". Încă oraşul nu este o ruină totală...
Pe când, sloganul lui Dumitru OPREA "este atât de simplu" să scăpăm oraşul de nemernici, răutate, hoţie şi ticăloşie politică, mă îndeamnă să mai sper....

Niciun comentariu: