vineri, 15 ianuarie 2010

Astăzi, am întâlnit şi români fericiţi

Trecerea lui DACIAN CIOLOŞ de comisiile de specialitate de la UE şi recomandarea acestuia pentru echipa Barosso, unde va ocupa o funcţie cu greutate reală, cea de comisar pentru agricultură, o consider drept o victorie reală, deosebită a României!
Practic, clasa politică românească care în opinia mea produce doar rebuturi pe bandă- în fapt exponenţi ai cumetriilor şi găştilor care au acaparat partidele!- cred că este mulţumită, cel puţin parţial...Evoluţia fulminantă în politică dâmboviţeană a lui Dacian Cioloş, nu este chiar rodul întâmplării. A avut şansa să fie " descoperit" de Traiana Băsescu şi, apoi, promovat în funcţia de ministru a agriculturii, cu toată "opoziţia" lui Tăriceanu...
Eu, îl consider mai mult un specialist, un tehnocrat, decât un politician. A-l mânji acum cu "eticheta" românească de politician cred că este o greşeală imensă! Practic, de la victoria lui Aurescu, în procesul de la Haga contra Ucrainei pentru delimitarea spaţiului maritim al insulei Şerpilor, România nu a mai avut nicio realizare de impact politic european.
Dacian Cioloş a adus astăzi faimă României şi probabil tuturor susţinătorilor lui. Am văzut astăzi şi români fericiţi după prestaţia ultralăudată şi intens mediatizată de media europeană. În mediul intelectual universitar şi preuniversitar am auzit astăzi numeroase voci autorizate care îşi arătau satisfacţia că România produce şi valori!

Niciun comentariu: