miercuri, 23 februarie 2011

CORECTITUDINEA POLITICĂ ŞI … POLITICA DÂMBOVIŢEANĂ!


În S.U.A. se organizează o competiţie pentru cele mai adecvate definiţii a unor termeni contemporani. Pentru ediţia din 2010 termenul de definit a fost "corectitudinea politică". Câştigătorul a dat următoarea definiţie:

"Corectitudinea politică este o “doctrină” cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care susţine afirmaţia cum că este întru-totul posibil să apuci o bucată de kkt… de partea curată!

Pornind de la definiţia originală de mai sus considerăm normal să intrăm într-o evaluare la rece a situaţiei româneşti unde…totul este roz! Este indubitabil, puterea corupe oriunde şi oricând. Aceeaşi putere eroade imaginea PROPRIE tocmai prin dezmăţul care continuă să-l etaleze aleşii neamului (…prost, în cea mai mare parte a lor). Numai că, de la abuzul de putere şi până la distrugerea instituţiilor statului de drept e o cale foarte lungă! Tocmai asta s-a făcut cu mare “artă” în România, toate instituţiile statului de drept, au fost create şi funcţionează pe principiul “Legii lui…O(h)M!” (adică: Fii om cu mine, că voi fi om cu tine!) De aici s-a născut, din faşa corupţiei româneşti, cel mai amplu sistem ticălos care a distrus practic această ţară şi... remarcăm, cum orice tentativă de resuscitare a puterii statului de drept este mereu sortită eşecului, tocmai datorită lipsei totale de voinţă politică.

Şi astfel a mai căzut un mit, cel al curăţeniei politice (sau al anticorupţiei!), iar Traian Băsescu, priveşte neputincioas cum statul ticălos nu poate fi învins. Sunt prea mulţi şi în toate partidele…

***

Pe internet abundă anunţurile “catastrofiste” despre averile inimaginabile ale puşculiţei de aur a PD-L (BVB +Udrea) toţi 4, “creditaţi” cu averi de peste 2-5 miliarde de euro, în bănci din paradisuri fiscale de aiurea, dar şi prin Belgia, Liechtenstein sau Austria! Ba chiar recent, marele “pinochio politic” Vadim Tudor spunea pe un post al mogulului Felix Motanu la o oră de maximă audienţă, acelaşi lucru despre preşedintele Băsescu…Asta-i democraţia mioritică şi astea sunt limitele ei (impuse de aceeaşi clasă politică!), ajungi pe sticlă, arunci cu lături care mai de care, “emani” elucubraţii fără limite şi…fără să fii obligat să probezi veridicitatea lor! Strategia de uzare continuă a puterii de către opoziţei este firească până la un punct, fiecare îşi doreşte în realitate puterea şi, cel mai puţin, (doar teoretic!) bunăstarea votanţilor!

Riscăm să devenim şi robii corupţiei cvasitotale, indivizi fără niciun respect pentru lege şi ordine, ridică “osanale” baronilor locali pesedişti! Expresii de genul ”dacă ar fi mai mulţi oprişani, dragnea sau mazăre şi alde nechita (n.a.!)ar fi mult mai bine, că prin corupţie se creează locuri de muncă!”, sunt prezente în media partizană acestora! De-a dreptul halucinant, adică partidul corupţiei instituţionale drege busuiocul în stil pur securist, corupţii lor ar fi mai buni decât ai celor de la putere (în paranteză fie spus, pentru că în realitate cei de la putere nu-i mai lasă pe ei să fure)!!!

Considerăm că o primă şi urgentă limitare LEGISLATIVĂ la două a numărului de mandate de primar şi de preşedinte de consilii judeţene ar fi benefică pentru români. Dacă cu adevărat aceşti indivizi căpătuiţi prin politică servesc cetăţeanul (!)atunci ei vor accepta orice altă demnitate, chiar dacă aceasta ar fi, inferioară celei în care au făcut “carieră”.

Niciun comentariu: