luni, 3 august 2009

EI CI EI, NOI CU PLATA ...sau din categoria si bătuţi (inclusiv de soartă) şi cu bani luaţi!

Găselniţi ieftine, demagogice, cu iz electoral încă mai pot fi văzute peste tot în spaţiul mioritic... Faptul că asistăm la un circ mediatic imens, bine regizat, în câteva tembeliziuni: de stat(TVR1), ale lui Felix Motanu sau ale altor patroni bine determinaţi -de reclama care va veni!- îl face pe bietul român să nu-i mai trebuiască politică nicicând.
Un lucru transpiră la vedere, circul mediatic este întreţinut de camarila lui Geoană. De ce? Simplu, Geoană ar frisoane că nu va prinde nici măcar turul II, d-apoi să-l bată pe Băsescu...
Faptul că acest individ, submediocru politic în opinia mea, recurge la acest tip de politică total iresponsabilă, arată în fapt, cât de mult acest partid (stat) este interesat de cetăţeni pe care, teoretic îi reprezintă. Nu, pentru ei accesul la putere, la banul public este unicul deziderat (de fapt ar face ceea ce ştiu ei cel mai bine...).
Cu un Boc din ce în ce mai şovăielnic şi, pe care nu-l ascultă nimeni, guvernul este în pionieze, face echilibristică ieftină ca şi politica momentului.
Reducerea personalului din administraţie cu 20% este o măsură ideală, pentru o reformă rapidă în structurile iresponsabile faţă de cetăţeni. Dacă aici, avem încă directori cu salarii scandaloase -probabil cu dedicaţie de la liberali care au secătuit intenţionat resursele bugetare- înseamnă că guvernul Boc şi însăşi premierul, trăiesc într-o continuă dezinformare. Legile în ţara asta nu le mai respectă nimeni, politicienii nu mai respectă nicio disciplină de partid totul este un haos, dar întreţinut.
SUGEREZ: dispariţia urgentă a 5 ministere, Turism, Tineret şi Sport, IMM, Mediu şi Relaţiile cu Parlamentul. Într-o ţară fără infrastructură de transport nu poţi avea turişti şi turism dezvoltat (eventual poate deveni o agenţie în cadrul unui viitor minister al Infrastructurii, prin reorganizarea şi a, Transporturilor). La Parlament nu ajung legi şi nu se justifică un post de "trântor" de partid acolo. Restul nu se justifică sub nicio formă. Ar fi o bună reclamă că economiile se fac cu adevărat în această ţară şi, că avem un guvern care se chinuie din răsputeri să ne arate că este responsabil (din păcate, doar o parte din el!). În rest, ceilalţi continuă ceea ce ştiu cel mai bine "Ei, doar cu ei".

Un comentariu:

Tudor spunea...

daca te uiti atent la toate partidele si toate "jocurile" politice de pana acum, nu cred ca poti trage concluzia ca PSD nu ajunge in turul II, ba dimpotriva.