luni, 24 noiembrie 2008

De ce penalii, conduc România...

...Pentru că, suntem o ţară bananieră prin aceste exemplare ale "faunei" politice. Pentru că, nu există partide doctrinare, există grupuri de interese economice care au acaparat doctrine pentru a se îmbogăţi.
Pentru că, exemplul cel mai tipic de troglodism politic, din punctul meu de vedere, celebrul Voiculescu, alias Felix Motanu, demonstrează că tupeul de securist îţi asigură accesul în "înalta societate". Băiatul "deştept" Voiculescu, şi-a pus la bătaie toate resursele pentru a păstra cueririle securiste, exclusivitatea distribuirii energiei electrice către populaţie. Firesc, se ridică întrebarea, cum "social-democraţia" originală, acceptă ca un astfel de "băiat deştept" să jumulească fără ruşine populaţia, determinând preţuri aberante ale energiei electrice!!!
Pentru că, totul este ca o camora, bine structurată, fiecare partid sau gaşcă de interese, acaparează puterea, pentru ca decizia să fie concentrată în mâna câtor mai puţini cerberi. Pentru că, din scurta mea experienţă politică, în care am fost naiv să cred că avem doctrine, am văzut ceea ce vă spun şi vouă. Prostirea pe faţă a electoratului şi minţirea lui, pentru a-i smulge votul... Doar asta contează şi, bineînţeles, banul care-l marci la ierarhia îmbuibaţilor.
Cine crede, că adunătura asta, numită Parlament, face legi pentru popor se înşeală amarnic. Acest for, cică emblema democraţiei (!) , face legi pentru infractorii de drept comun care-şi spun politicieni, şi mai ales, are funcţia de sală de aşteptare între două avioane, pentru clientela politică care a venit la Bucureşti să-şi rezolve afacerile. Uneori, sălile parlamentului, mai pot fi săli de lectură sau, de internet. Cam atât!
De asta suntem priviţi cu mare reţinere de orice cancelarie respectabilă din occident şi, tot de asta, când mergi peste hotare, eşti întrebat care mai este cota zilnică de şpagă şi mită politică...
Din nefericire, poporul român nu se trezeşte din letargia promiscuităţii în care a fost adormit de Iliescu şi Tăriceanu.
Eu, cred că aceste personaje se aseamănă foarte mult, prin politica dublei impuneri, pe care le-au servit-o românilor. Politică jafului banului public, prin ingineriile deja patentate de social-democraţii vopsiţi şi, mai ales, liberalismul sălbatic, în care se zbate cetăţeanul de rând. Şi, peste toţi, bineînţeles, mafia justiţiei, atât de dragă lui Tăriceanu şi Iliescu, deopotrivă...
Şi. de ce totuşi, penalii, vor fi din nou parlamentari? Pentru simplul fapt, că au făcut tot posibilul ca nu cumva, să se "ridice" în această ţară o clasă politică responsabilă. Toţi, absolut toţi tinerii cu potenţial politic, au fost eliminaţi! De ce? Nu sufăr de scenarită, dar, parcă înclin uneori să le dau dreptate celor care au întocmit portretul robot al candidatului de succes în politica mioritică..."fost securist sau cel puţin, turnător într-o reţea elementară, încă activ ca infiltrat, şantajabil, deci cu dosar de reţea, penal prin deturnarea banilor publici, umil faţă de "elita" partidului, spălat pe creier suficient încât să execuţi întocmai şi la timp, fără nicio crâcnire orice comandă venită ierarhic...". Sună foarte cunoscut. De asta suntem, ...unde suntem ca popor!
Somn uşor români, veţi trăi exact aşa cum aţi votat!

Bibliografie: pe www.dir.paraschiv.go.ro, este un articol (parţial trunchiat) apărut într-un cotidian local, cu referire la jaful din educaţie şi "găleata cu crabi", care este în fapt, "ierarhia" politicienilor români...

Niciun comentariu: